Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

webcam perikelen.

None
3 antwoorden
 • Enige tijd geleden had ik een aantal vragen over het gebruik van meerdere webcams op 1 PC. Ik heb toen het programma Webcam XP Pro gedownload en nu wil ik graag 8 webcams gebruiken maar dat geeft nogal wat ergernis. De camera's zijn allen van het merk Logitech en ik heb er dus 7 van het type C210 en 1 van het type C270.

  Nadat ik de software van Logitech had geïnstalleerd, uiteraard 1 installatie want er zitten natuurlijk 8 installatie CD's bij. zag ik in het hoofdscherm van Logitech 7 camera's (de 8ste is nog niet aangesloten) Zie screenshot 1

  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding1.jpg[/img:d8e2ac9c84]

  Als ik nu een camera kies (witte stip) dan kan ik met de knop "snel vastleggen" een opname maken. Maar als ik de C270 kies gaat het goed maar elke andere camera C210 krijg ik hetzelfde beeld.

  Als ik in de windows verkenner kijk zie ik in het linkerscherm de 7 Logitech camera's. Als ik de C270 met de linker muisknop aanklik zie iik in het rechter scherm het beeld.
  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding4.jpg[/img:d8e2ac9c84]
  Doe ik dat ook met de andere camera's dan gaat het wederom niet goed. of ik krijg een zwart beeld na initialisatie of een foutmelding.
  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding2.jpg[/img:d8e2ac9c84]
  Soms als ik dan een camera aanklik met de rechter muisknop dan krijg ik wel weer beeld, wat mij dus niet lukte met de linker muisknop.
  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding3.jpg[/img:d8e2ac9c84]
  Als ik dan het programma Webcam XP pro (trialversie) installeer dan kan ik 6 camera's activeren maar bijde zevende camera gaat het fout, de zandloper blijft ronddraaien en dat blijft zo.
  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding5.jpg[/img:d8e2ac9c84]
  [img:d8e2ac9c84]http://i77.photobucket.com/albums/j55
  obbogers/afbeelding6.jpg[/img:d8e2ac9c84]
  Ik weet mij even geen raad meer want het zou toch moeten kunnen. het kan natuurlijk aan mijn PC liggen, het is een standaard Acer Aspire T180 van ongeveer 3 jaar oud. het enige dat ik heb toegevoegd aan deze PC is een grafische kaart Asus Gforce 6600GT, dan kan ik op 2 beeldschermen kijken.

  Ik hoop dat iemand mij kan en wil helpen.

  Groetjes Rob Bogers
 • Kunnen de USB poorten wel zoveel cams aan? Anders externe USB poorten bijzetten met extra voeding erbij…. las er net iets over…
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=213251&highlight=
 • Ik heb juist gezocht naar een externe USB-hub met voeding waarop de camera's zijn aangesloten. Ik heb zelfs de standaard voeding uit de PC (180 Watt) vervangen door een voeding van 400 Watt. Je kunt ook zien dat alle camera's herkend worden door de PC (zie de screenshots) Ik heb op zich totaal geen probleem met het installeren van de camera's, (op de PC "Acer Aspire T180" is Windows XP geïnstalleerd) ook heb ik gewoon beeld met de C270 en ook zoals ik beschreef met de andere camera's maar….

  Kortom, de oplossing die je geeft (hoewel ik dat zeer waardeer) geeft geen soelaas omdat ik dat probleem niet heb, sorry.

  Hopend op nog wat hulp, groetjes Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.