Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

inhoud van 2 mappen vergelijken

Passer
11 antwoorden
 • Ik heb een halfjaartje geleden mijn D schijf 103 GB kleiner gemaakt om er een partitie van te maken voor programma's en downloads. Toen heb ik Program Files naar die schijf gekopieerd en daar wat programma's in gezet. Nu installeer ik weer in de Program Files in C, en wil ik dus de andere programma's van H ook weer in C, dan heb ik meer ruimte voor downloads. Is er een programma wat 2 mappen op je computer synct zodat ik de andere kan verwijderen?
 • Total Commander
 • Sybckback - er is een freewareversie van.

  Je kan het dus in gang zetten zonder het te laten uitvoeren. Je krijgt dan een lijstje met verschillen tussen de twee mappen te zien.
 • Total Commander werkte, de mappen zijn gesynct, alleen het viel wel tegen.
  Ik heb maar 3GB verwijderd.
 • Deze mus kan hier niet goed meer volgen..

  Begrijp ik je goed:

  a. je maakte een partitie aan en kopieerde je map Program Files naar die partitie
  (al een bedenking: en werkten je programma's dan nog wel ??)
  b. je hebt er wat programma's 'in gezet' … euh.. bedoel je dat je programma's geïnstalleerd hebt in die Program Files of heb je gewoon (installatie)bestanden van programma's daarheen geplaatst (zonder te installeren dus) ?
  c. je wil nu je program files terug naar je C kopiëren/verplaatsen … ?

  mmm.. als ik goed zit met de verklaring van jouw uitleg, dan ga jij jezelf wel in nesten werken (en ik vrees dus dat het al gebeurd is…)
 • Klopt, de registerverwijzingen naar H kloppen niet meer… dus veel van die programma's die op H werken werken op C niet meer….

  Wat je kunt proberen is de van de verwijzing H:\Program Files….. C:\Program Files te maken.
  Dat doe je via:
  start
  uitvoeren
  en type daar:
  regedit
  Dan F3 of Ctrl F
  en dan paste je daar in:
  H:\Program Files
  en overal waar je dan een H tegenkomt maak je een C van

  PS: sommige programma's zijn beveiligd tegen zoets, dat werkt dan niet…
  Sommigen hebben een ini file waar de locatie in staat.
  Die kan in de directory van C:\Program Files\Het-Programma staan als het zo heet….
  Vroeger werden ini's ook wel eens in de Windows map bewaard, ik vond er in de Windows NT map van Win7 geen bij mij.

  PS-2: maak eerst een backup van het register…. (herstelpunt)
 • [quote:11be7af7a9="andre@home"]Klopt, de registerverwijzingen naar H kloppen niet meer… dus veel van die programma's die op H werken werken op C niet meer….[/quote:11be7af7a9]

  Al dacht ik dat het mogelijk toch niet dàt is, want de TS schrijft dat hij/zij een half jaar geleden die Program Files verplaatste. Je zou dan toch zeggen dat hij in dat half jaar erna wel een boel foutmeldingen en zo gekregen zou hebben? (maar daar spreekt hij/zij niet van…)
 • Ik ga al jaren niet meer af op wat mensen vertellen…. bij een probleem moet je zelf de analyse doen en niet klakkeloos aannemen dat het goed beschreven is…. Dus eerst doorvragen en van het ergste uitgaan……
  Je staat er versteld van hoe groot het verschil is tussen de werkelijkheid en de perceptie van die mensen….
 • 'k denk dat hij teveel verplaatst heeft…. je hoort niks meer.
 • Soms zijn jullie gewoon te snel, soms heb ik het zelf al opgelost.
  Ik had wat probleempjes met snelkoppelingen maar dat maakt niet uit, die snelkoppelingen moesten toch weg (mijn BureauB staat een beetje vol).
  Verder doet alles het nog gewoon.
  Ik heb 1/2 jaar geleden mijn PF niet verplaatst maar gekopieerd/plakt en de andere map niet verwijderd, ben er gwoon niet aan toegekomen.
  Toen werd C een beetje erg vol en H ook dus wilde ik ruimte maken op H voor meer downloads. Alles werkt, probleem opgelost, bedankt voor de moeite, een verdere discussie is niet echt nodig, maar als je wil, ik houd je niet tegen.
 • [quote:694d47c653="thedjdoorn"]Soms zijn jullie gewoon te snel, soms heb ik het zelf al opgelost…………..[/quote:694d47c653]Dan ben jij ook te snel met posten… :oops:
  ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.