Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDF bewerken

stee0036
10 antwoorden
 • Ik wilde een kast bestellen bij Ikea. Ik schijn online een en ander te kunnen afhandelen. Er werd me een PDF document gestuurd, dat ik moet invullen en terug sturen. Ik kan de cursor in een veld zetten, maar er gebeurt niets als ik probeer iets in te vullen. Weet iemand hoe dat wel moet ?
 • Hoi,

  misschien lukt het met onderstaande:
  http://users.skynet.be/freeware/Handleiding/editpdf.html

  groet, mericya
 • Dit valt niet onder pdf BEWERKEN.

  Je hebt gewoon een pdf die invulbaar is maar niet werkt op je pc.
  ik zou de pdf reader bijwerken, dus ga naar www.acrobat.com en download de nieuwste versie.
 • Hoi,

  Foxit heeft ook de PDF Editor / PDF Creator en de PDF Reader natuurlijk.
  http://foxit-reader.nl.malavida.com/d823-gratis-downloaden-windows

  Als men geen Adobe Acrobat heeft biedt Foxit een uitkomst.

  groet, mericya
 • Bedankt………het programma FoxitReader werkt.
  Ik kon het PDF document openen en met de typewriter text toevoegen.
  Adobe Reader 9 wordt steeds bijgewerkt, maar iets invullen lukt mij in ieder geval niet. Wat niet wil zeggen, dat het niet mogelijk is.
 • Hoi,

  Graag gedaan . . . :lol:
  Dank je voor de feedback :D , het is altijd nuttig voor andere forumlezers met hetzelfde probleem.

  groet, mericya
 • van deze nieuwe Foxit reader is de exe 12 Mb groot, mijn vorige nog geen 1,7! en neemt wel weer een hoop ongewenste troep mee zoals Ask toolbar als je niet oplet. Gooit bovendien àlle bureaublad-iconen in de war, ondanks een programmaatje om die iconen/snelkoppelingen te herstellen, maar dat progje doet het op dit cruciale moment even niet meer.
  Kennelijk een hele ingreep om dat te laten werken.
 • Ja, ik heb het ook een beetje gehad met die pdf-progs. Ze proberen je allemaal naar die Ask.com te duwen, ook PDF Xchange Viewer waarmee je ook heel goed op een pdf kan invullen, tekenen enz.
  Zelfs het kleine SumatraPDF verschijnt pontificaal met vier vinken in ZoneAlarm, mag ik effe weten waarom? Zo'n progje behoort slechts duffe pdf's te lezen, meer niet! :evil:

  Ik doe het inmiddels met een oude versie 2.3 van Foxit, die gedraagt zich nog netjes. Je kan ermee kliederen enz op een pdf maar er gaat dan ook zo'n rood reclamestempel op. Dat moet dan maar… :(
 • [quote:23c3c47f95="werner gerth"]Ik wilde een kast bestellen bij Ikea. Ik schijn online een en ander te kunnen afhandelen. Er werd me een PDF document gestuurd, dat ik moet invullen en terug sturen. Ik kan de cursor in een veld zetten, maar er gebeurt niets als ik probeer iets in te vullen. Weet iemand hoe dat wel moet ?[/quote:23c3c47f95]Heb je het zo gedaan?

  Er staan nog meer tips op die pagina.
  Adobe pdf's kun je afdrukken zonder een watermerk of andere reclame van Adobe. wel jammer dat het zo'n groot programma is, maar verder heb ik er zelden een probleem mee; ik herken deze verhalen niet.

  Om watermerk
  eclame vrije pdf's te maken, neem daarvoor PDFCreator, Open Source.

  http://help.adobe.com/nl_NL/Acrobat/9.0/Standard/WS58a04a822e3e50102bd615109794195ff-7dd2.w.html
  [quote:23c3c47f95]Een formulier invullen en wissen
  Als een PDF-formulier interactieve formuliervelden bevat, kunt u het formulier invullen met een van de gereedschappen op de werkbalk Selecteren en zoomen: het gereedschap Handje of het gereedschap Selectie . Wanneer u de aanwijzer op een interactief formulierveld plaatst, verandert de aanwijzer in een van de volgende pictogrammen:

  Wijzende vinger of Wijzend handje met een plus-teken . Wordt weergegeven wanneer de aanwijzer zich op een knop, keuzerondje, selectievakje of item in een lijst bevindt.

  Pijl . Wordt weergegeven wanneer u een item in een lijst met opties kunt selecteren.

  Invoegcursor . Wordt weergegeven wanneer u tekst in het formulierveld kunt typen.

  Als de formuliervelden niet actief zijn, verandert de standaardaanwijzer niet.

  Niet-interactieve PDF-formulieren kunnen worden afgedrukt en met de hand worden ingevuld. U kunt ook Opties > Typewriter > Typewriter kiezen en met het gereedschap Typewriter gegevens typen in de lege formuliervelden en het ingevulde formulier afdrukken. Het gereedschap Typewriter is alleen in Reader beschikbaar als de auteur van het document dat gereedschap voor de lezers heeft ingeschakeld.
  Opmerking: sommige tekstvelden zijn dynamisch. Dit wil zeggen dat de grootte ervan automatisch wordt aangepast aan de hoeveelheid gegevens die u invoert, en dat deze over meerdere pagina's kunnen doorlopen.
  [/quote:23c3c47f95]
 • Volgens mij werkt het zo:

  Je print het pdf-je uit en vult het in.
  Daarna heb je twee mogelijkheden:
  1. Je scant het en verstuurt het per mail
  2. In een enveloppe en postzegeltje likken

  :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.