Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel sjabloon

Anoniem
Ger
6 antwoorden
 • Ik heb Windows 7 Home Premium met MS Office 2010 Professional Plus.

  Voor een aantal dingen heb ik sjablonen gemaakt, zowel voor Word als voor Excel. Wat me opvalt is dat als ik vanuit verkenner dubbelklik op een Word-sjabloon, er dan (zoals de bedoeling is) een nieuw document wordt aangemaakt met dat sjabloon. Als ik dubbelklik op een Excel-sjabloon, dan wordt het sjabloon zelf geopend en wordt er dus geen nieuw document aangemaakt. Dat blijkt ook als ik met de rechtermuisknop kijk wat de default actie is: dat is Openen in plaats van Nieuw.

  Is er een manier om dit te wijzigen?
 • In Office 2003 heb je een aparte sjablonen map waar je ze neer moet zetten. Als je dan kies voor nieuw dan kun je voor sjablonen kiezen.
  Je moet ze dus ook onder 2003 niet via de verkenner rechtstreeks openen….
 • Dat lijkt me sterk, eigenlijk. Het Word-sjabloon en het Excel-sjabloon staan in dezelfde map maar vertonen ander gedrag. En ik heb bij mijn weten nooit dingen aangepast wat dat betreft.
 • Gebruik hem nu eens zoals ik beschreef. Het sjabloon moet bij de opties wel in de standaard map staan.
 • Dat heb ik geprobeerd, maar ten eerste: dan is het niet meer handig om het vanuit Verkenner te openen, want dan staat het op een totaal andere plaats. Ten tweede: ik snap niet dat het gewenste gedrag met een Word sjabloon (dotx) in dezelfde map wél gewoon werkt zoals het zou moeten: de default actie bij dubbelklikken is Nieuw en niet Openen.

  En nog stommer: als ik het Excel-sjabloon opsla als xtl-bestand (ofwel: Excel 1997-2003 sjabloon) dan is de default actie ook gewoon weer Nieuw en niet Openen.

  De fout moet er dus ergens zitten in het instellen van een default actie lijkt me.
 • doorgaans brengt het herstellen van office door office zelf de oplossing.
  start-configuratiescherm-programmaas-selecteer ms office en kies herstellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.