Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Syncback probleem

Tirm
8 antwoorden
 • Ik heb twee computers (met Windows 7) in huis en op beide draait SyncBack (laatste versie) niet goed. Als ik een simulatie draai, krijg ik een lijst van vele pagina's vol bestanden te zien, waarvan de datum in de backup (een netwerkschijf) recenter is dan de datum van het bronbestand.
  Normaal zou dat geen probleem moeten zijn. SyncBack zou dat moeten negeren, want ik gebruik hem als back up, niet als synchronisatie.
  Maar SyncBack is kennelijk zo hard bezig met die lijst van bestanden met recentere datums, dat het er nauwelijks aan toekomt om veranderde en nieuwe bestanden te kopiëren. Hoe lang ik hem ook laat draaien, er verandert niets aan die hele lange lijst van bestanden met ongelijke datums.
  Wat is hier nu aan de hand?
  (Ben inmiddels maar overgestapt op Synctoy, dat helaas minder mogelijkheden heeft)
 • Hoi,

  Heb je onderstaande artikel gelezen :roll:
  http://computertotaal.nl/software/22693-al-uw-gegevens-centraal-via-nas-of-online.html

  groet, mericya
 • Hier worden nog een paar andere opties genoemd http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=214130

  En in het laatste onderdeel van deze link wordt genoemd Cobian Back-up 10.1.1.816 http://computertotaal.nl/software/22983-back-upsoftware/9.html
 • Bedankt voor jullie suggesties, ik zal me er eens in verdiepeen. Maar heeft niemand ervaring met SyncBack in combinatie met Windows 7?
 • Ikzelf heb weliswaar nog geen ervaring met SyncBack. Echter staat er wellicht iets bruikbaars hierover op de site van SchoonePC Back-up maken van belangrijke gegevens: wat te doen en hoe dat ook automatisch kan. Had je overigens de SyncBack KnowledgeBase al geraadpleegd? Overigens zie ik dat er behalve de freeware versie ook nog twee versies bestaan met meer mogelijkheden, waarvoor moet worden betaald. Zie deze Backup Software Comparison Table.
 • Ik heb even in de software comparison table van SyncBack gekeken, en wat staat daar: "Fully Windows 7 and 64-bit Compatible" geldt alleen voor SyncBack Pro. Jammer dan!
 • Dat weten we dan weer… :? bedankt voor de melding
 • Het blijkt nu dat SyncBack toch wil samenwerken met Windows 7!
  Ik heb gemaild met Menno Schoone (van www.schoonepc.nl) omdat hij zo enthousiast is over SyncBack. Hij deed me de suggestie aan de hand om in het tabblad 'kopieer/verwijder' het vinkje weg te halen bij de optie 'Windows niet gebuiken…'
  En waarachtig: SyncBack doet weer precies wat het doen moet, zoals ik gewend was onder Win XP.
  Menno: bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.