Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geen toegang tot bestanden

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Door onbekende oorzaak heb ik geen toegang meer tot een aantal (niet alle) bestanden op een externe (320gb) harde Toshiba schijf. De bestanden hebben ook een andere kleur (groen i.p.v. zwart). Ik kan niets met zo'n bestand beginnen. Ik krijg een scherm dat zegt 'geen toegang tot bestand' en als ik probeer het te kopiëren dan krijg ik de melding: u bent niet gemachtigd deze bewerking uit te voeren. U dient door S-1-5-21-1177238915-1935655697-1343024091-1003 gemachtigd te worden om wijzigingen in dit bestand te kunnen aanbrengen. Een hele mond vol, maar wie kan mij helpen?
  ps. Het probleem doet zich voor bij zowel XP, Vista als Win7 en de cijferreeks varieert per bestand.
 • Heb je de HDD al eens op een andere computer uitgeprobeerd?
 • Maak "everyone" eigenaar van de schijf/bestanden, dan kun je er op elke computer bij.
 • 1) De HDD aansluiten op een andere PC maakt niet uit.
  2) Ik wil de suggestie van Gerben proberen maar hoe pak ik dat aan? Als het me niet lukt kom ik erop terug.
 • Ik heb de suggestie van Gerben uitgeprobeerd maar geen resultaat. Ik heb het volgende gedaan: Klik rechts op bestand - eigenschappen - beveiliging - iedereen - geavanceerd - huidige eigenaar (administrator) en daaronder Nieuwe eigenaar 2 namen 1)Pieter (mijn naam) en administrator. Wat ik ook kies het resultaat blijft hetzelfde "geen toegang" Het komt ook voor dat de huidige eigenaar de in mijn 1ste bericht genoemde cijferreeks is maar ook daar kom ik niet verder mee. Ik vind het heel verwarrend!
 • Is dit iets? http://www.computeridee.nl/faqman/netwerk/draadloos/bestanden-niet-te-openen
 • En wat gebeurt er als je de groep everyone full control geeft in de root van de schijf?
 • [quote:f82c35ecfa="Pietertje"]De bestanden hebben ook een andere kleur (groen i.p.v. zwart). [/quote:f82c35ecfa]De groene kleur houdt in dat de bestanden encrypt zijn en zijn zonder het juiste programma en bijbehorend wachtwoord niet te openen.

  http://www.winxptutor.com/filecolor.htm
  http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/encryptie_bestanden.html
 • Alle welgemeende adviezen te spijt ben ik nog geen steek verder gekomen. Het is wel duidelijk dat een aantal bestanden versleuteld is. De vraag is met welk programma. Als ik dat zou weten dan heb ik nog geen toegang omdat ik geen wachtwoord heb, dus het lijkt hopeloos. Dank voor het meedenken.
 • Misschien per ongeluk met die van Windows.

  En je zou een op een klein bestandje alle jouw bekende wachtwoorden kunnen uitproberen die je gebruikt voor accounts, hotmail enz

  Ik vind dit toch wel een maffe manier om je bestanden te verliezen. Als je die per ongeluk versleutelde bestanden gaat backuppen, ben je die ook al kwijt! :o
 • [quote:03c7c96448="Pietertje"]Het is wel duidelijk dat een aantal bestanden versleuteld is. De vraag is met welk programma. [/quote:03c7c96448]Misschien een vorm van gijzeling door malware.
  Bezoek eens het subforum Beveiliging & privacy
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=115358
 • Ik ben echt een beetje aan het gokken, maar zou het misschien een registersleutel of iets anders in het register kunnen zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.