Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

problemen met Adobe Flashplayer plug-in

None
9 antwoorden
 • Zowel voor I.E. als voor F.F. houd ik de meest recente updates voor dit soort zaken keurig bij. Recent kan ik een aantal filmpjes die mij toegestuurd worden per email-link niet meer openen: er komt dan een mededeling van Adobe Flasplayer. Maar ook een interview op DPreview.com, en dat deed voor mij de deur dicht.Na dé-installatie en hernieuwede installatie van de laatste Flashplayer lukt het voor één dag, daarna hetzelfde liedje. e.d. Iemand hier tegen aan gelopen? Wellicht iets voor forum Veilgheid etc.Op een andere pc in huis: geen probleem.
 • Bewaar de attachments eerst eens op je schijf en open ze daarna.
 • in zoverre niet altijd van toepassing dat het ook gaat om het bekijken van een interview op de Dpreview pagina http://www.dpreview.com/news/2011/11/11/samsungppeinterview/ Daar is dus geen bijlage.
 • Adobe Flash Player laat (liet?) vaak na updaten nog delen van de oude Flash Player versie staan, vooral verouderde .ocx bestanden. Daardoor bleef Flash Player onveilig.
  Hoe verwijder jij de oude versie van Flash Player? Via Configuratiescherm > Programma's en onderdelen? Dan is de deïnstallatie vaak niet volledig.
  Liever het aparte verwijdertool gebruiken. Die tool is te downloaden van de site van Adobe, maar het duurt (bij mij althans) een eeuwigheid voordat de site van Adobe geladen is. Download de verwijdertool hier: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/Macromedia-Flash-Player-Uninstaller.shtml.
  En haal daarna de nieuwste versie van Flash Player bij Adobe vandaan:
  http://get.adobe.com/nl/flashplayer/.

  Het moeizame en vaak gebrekkige updaten van Adobe Flash Player is één van de redenen waarom ik tegenwoordig Google Chrome als standaard browser gebruik: "Uw Google Chrome-browser heeft al een ingebouwde Adobe® Flash® Player. Deze Flash Player wordt automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt."
  Ik heb er dus helemaal geen omkijken meer naar.

  Wil jij zeker weten dat de oude versie van Flash Player helemaal verwijderd is? Neem dan na deïnstallatie een kijkje in de map C:\ Windows\System32\Macromed\Flash. [Dat is althans het pad in Windows Vista]
 • inderdaad gebruik ik een apart de-install tool voor de oude flashplayer, en pas dàn de nieuwe ophalen en uitpakken. Wat een gedoe. Eerlijk gezegd was ik niet zo geporteerd van Chrome, ik wacht maar even af.
 • Dit is een interessante link, welke ik desgevraagd zo nu en dan gebruik bij systemen van familie en kennisen om te bezien of de laatste Flash Player versie actief is.
  Zo niet, dan even een klik op de link [b:a59102da9f]Player Download Center[/b:a59102da9f] boven de tabel. De rest wijst zich vanzelf en 't enige wat je naderhand even handmatig moet verwijderen is een map en een gelijknamige .tmp file in de temp map van de actuele gebruiker.
  Bijwerken via het Flash Player tooltje in Configuratiescherm kan uiteraard ook, maar bovenstaande werkwijze heeft mijn voorkeur.

  Wat me overigens opviel, is dat bij gebruik van meerdere browsers, alleen de browser wordt bijgewerkt (dat was in ieder geval mijn interpretatie) welke op dat moment de "Standaard" is.
 • de link : http://get.adobe.com/nl/flashplayer/ was mij uiteraard bekend (en ook dat je de oude flasplayer met een de-install er uit moet doen). Het vreemde is dat het in mijn virtuele pc met eveneens XP zonder problemen gaat, en - op advies van het forum - ook met Chrome goed gaat. En nou dacht ik altijd dat FF zo uitmuntend was! Al met al is het probleem maar ten dele opgelost.
 • [quote:e24f874d36="f.j.stols"] (en ook dat je de oude flasplayer met een de-install er uit moet doen). [/quote:e24f874d36]

  ??? :o
  Heb ik nog nooit gedaan!
 • nee, ik meestal ook niet als er melding kwam van een nieuwe versie van flashplayer, maar toch kwam ik het een enkele keer tegen. En staat er op de website van Adobe ook een un-installer.
  http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.