Vraag & Antwoord

Anders (software)

PC start niet meer op en kan niet in BIOS

Anoniem
traveljunkie
2 antwoorden
 • Sinds enkele maanden ben ik de trotse bezitter van een nieuwe PC (i7). Vanmiddag stopte het kreng er mee. Opnieuw opstarten gaf alleen de mededeling dat ik moest rebooten en/of op een toets drukken voor wederom dezelfde boodschap.

  Ik heb alle randapparatuur losgekoppeld en een bedrade toetsenbord en muis aangesloten. Ik kon nog wel in de BIOS (Asus P8P67 3.1 rev.)en zag daar bij de opstartvolgorde mijn C-schijf (Windows7-schijf; Vertex SSD) niet meer tussen staan. Ik kon alleen kiezen uit de DVD-speler, cardreader en mijn "2e" HDD. Ik Heb wellicht de volgorde van die 3 per ongeluk aangepast en nu kan ik helemaal niets meer; ik blijf een zwart scherm houden.
  Ik kan niet meer in de BIOS, hij start niet op van DVD en mijn toetsenbord en muis lijken ook niets te doen (geen lampjes bij capslock en numlock).

  Ben - als halve digibeet - eigenlijk een beetje ten einde raad…

  Iemand een helder idee?
 • Draaien er nog wel fans als je hem aanzet? Zie je leds branden op de kast en op het moederbord? Krijg je echt helemaal geen beeld meer?

  Koppel ALLES eens los van het moederbord, behalve de voeding. Daarna aanzetten en kijken of je het moederbord hoort piepen. Daarna de videokaart terugplaatsen en kijken of je beeld krijgt. Vervolgens een voor een weer apparaten aansluiten, en kijken waar het misgaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.