Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

getallen met punten optellen in excel

Anoniem
edske
7 antwoorden
 • Probleem: ik wil in excel bijvoorbeeld het getal 11.22.33.444 laten optellen met bijvoorbeeld 500 of 1000 die ik dan in een derde cel wil plaatsen (verwijzing). Maar ik krijg het maar niet voor elkaar! heeft iemand tips?
  Het getal moet door punten gescheiden worden weergegeven zoals in het voorbeeld.
 • Punten mag je pas gebruiken tussen elke set van 3 cijfers, dat is een SI-eenheid afspraak (internationaal) en jij probeert het met 2 cijfers per set en dat kan Excel dus logischerwijze niet….
  Of…bedoel je er iets anders mee maar dan moet je het uitleggen….
 • Nee, ik bedoelde het inderdaad zo 11.22.33.444. Dit kan ook niet door de celeigenschappen aan te passen oid?
 • Ik heb op worksheet.nl gekeken maar zag zo 123 geen oplossing voor jou maar je zou daar op dat forum ook eens een balletje op kunnen gooien. Dat forum is speciaal voor en door excel gebruikers Ik vraag regelmatig dit soort dingen, waar ik zelf niet uit kom, en krijg bijna altijd wel een bevredigend antwoord. Ik weet wel dat dit geen antwoord op jouw vraag is maar dit antwoord helpt jou misschien wel verder en nee ik heb geen aandelen in dat forum maar ik vind het een buitengewoon mooi en nuttig forum
 • Bedankt voor de tip. Ik zal met de kerst even op de site kijken.
 • [quote:e0cd73843a="edske"]Nee, ik bedoelde het inderdaad zo 11.22.33.444. Dit kan ook niet door de celeigenschappen aan te passen oid?[/quote:e0cd73843a]Gebruik F1 in Excel en zoek naar "Aangepaste getalnotaties maken of verwijderen"

  Toch geef ik je weinig kans. Punten en komma's in getallen hebben een functie die bedoeld zijn om duizendtallen of decimale getallen af te bakenen. Dat gaat voor duizentallen per 3 cijfers in combinatie met een punt bijv 1 miljoen is 1.000.000 en voor decimale getallen is de komma de afbakening waar het begint, dus bijv 7,55. Bij decimale getallen mag je in principe zelf net zoveel cijfers er achter zetten als je wilt (of significant is) dus bij 7,55123456789 of zoveel als de software toelaat.
  Jij probeert nu achter elke 2 cijfers een punt te zetten en dat is in strijd met ons 10-tallig stelsel en de afspraak waar de punt moet komen te staan.

  Het ontgaat me dus compleet wat de betekenis van jouw cijfervoorbeeld is in ons 10-tallig stelsel.
 • Hiervoor moet je denk ik met VBA aan het knoeien gaan, mogelijk heb je wat aan onderstaande link van een vergelijkbare vraag:

  http://www.worksheet.nl/forumexcel/afgehandelde-vragen/69621-aangepaste-celopmaak-met-tekens-en-getallen.html

  Wat je in ieder geval niet moet doen, is de waarden invoeren met punten ertussen. Dan ziet excel het als tekst en kan er niet mee rekenen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.