Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

IP adres benaderen via Firefox geblokkeerd

None
8 antwoorden
 • Ik heb een probleem met FireFox 9.0.1: als ik een bepaald ip adres binnen mijn thuis netwerk opvraag (b.v. http://192.168.1.12:8066) blijft de browser constant zoeken met als resultaat een foutmelding. Het apparaat dat ik hiermee aanroep is een popcorn hour A210. Ik weet 100% zeker dat het aan firefox ligt want op dezelfde manier kan ik de popcorn wel met IE benaderen. En tot enige tijd geleden was het met FireFox ook mogelijk. Ik heb alle geschiedenis en alle cookies al gewist en de cache opgeschoond maar dat wil niet baten.
 • Nou, is er nou niemand met een clou? Pingen naar het adres 192.168.1.12 lukt gewoon dus het lijkt of FF iets blokkeert. Waar zou ik kunnen zoeken waar die blokkade eventueel optreedt?
 • Je zou kunnen proberen om Firefox te starten in safe mode en kijken of het dan wel werkt.
 • Dank voor de reactie! Nee, helaas krijg ik in de veilige mode dezelfde melding. Hier maar even het volledige verhaal:
  ERROR
  The requested URL could not be retrieved
  While trying to retrieve the URL: http://192.168.1.12:8066/
  The following error was encountered:
  Connection Failed
  The system returned:
  (65) No route to host
  The remote host or network may be down. Please try the request again.

  Your cache administrator is helpdesk@xs4all.nl.
  Generated Mon, 30 Jan 2012 18:17:06 GMT by wwwproxy.xs4all.nl (squid/2.5.STABLE7)
 • Probeer eens met de firewall tijdelijk uit.
  Probeer eens in internet explorer.
 • Misschien bij Options>Security een "Exeption" instellen (gok)
 • De exception haalde helaas niets uit en, zoals reeds gezegd, werkt het met IE wel. De Firewall uitgeschakeld en hij doet het nog steeds niet met FireFox.
  Overigens dank voor jullie antwoorden.
 • Ben er na lang zoeken intussen uit! :D Onder Opties > Geavanceerd kun je onder Verbinding, Instellingen handmatig een proxyserver instellen. Die stond bij mij dus aan. Uitzetten loste het probleem op. Vond het toch wel nuttig dit even te melden, voor als iemand anders een gelijksoortig probleem heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.