Vraag & Antwoord

Anders (software)

locatie fotomap van desktop-fto's

Anoniem
f.j.stols
6 antwoorden
 • De vraag is een tijd geleden al eens langs gekomen: waar vind ik de map van alle eerdere bureaublad achtergrond foto's? Probeer een kennis te helpen hiermee, maar hij kan de desbetreffende foto niet meer vinden.
 • tja, dat hangt af van het besturingssysteem.
  in mijn xp komen ze als bmp in de windowsmap.
  in vista en w7 weet ik, kan je kiezen uit de mappen in de bibliotheek afbeeldingen, maar of dat er ook toe leidt dat de gekozen plaatjes ergens anders een plekje krijgen….???
 • Als je nog een bestandsnaam weet? kun je bij eigenschappen toch zo de locatie achterhalen? Zal wel ergens in een verborgen map huishouden. bij mij is het:

  C:\Users\X\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes

  X is gebruiker
  Ik draai win7
 • de eerstvolgende keer dat ik met hem weer een Crossloop-sessie doe hoop ik meer te weten. Het gaat om XP, en zal alvast in mijn eigen pc's kijken hoed dat zit. En alvast dank.f.j.s.
 • derkdejong heeft gelijk. De standaard bureaubladachtergronden van Windows XP staan in de map C:\WINDOWS.

  Maar dat zijn enkel de achtergrondplaatjes die door Microsoft en eventueel ook door de fabrikant van de pc worden meegeleverd.

  Maar wanneer je van een [u:07d360ea32]eigen foto[/u:07d360ea32] een bureaubladachtergond maakt (door rechtsklik op die foto en dan te kiezen voor 'Als bureaubladachtergrond gebruiken'), dan blijft die foto gewoon op diezelfde plaats staan. Hij wordt dan [u:07d360ea32]niet verplaatst[/u:07d360ea32] naar C:\WINDOWS.

  Als iemand met enige regelmaat van bureaubladachtergrond wil wisselen en daarvoor eigen foto's wil gebruiken, dan raad ik hem/haar aan om zelf een map aan te maken met de naam 'Bureaublad' en daar wat favoriete foto's in te stoppen.

  Een tweede manier is om een aantal favoriete foto's om te zetten naar BMP en die bmp bestanden dan te slepen naar de map C:\WINDOWS. Wanneer je dan van achtergrond wilt wisselen is dat simpel: rechtsklik op een leeg deel van het bureaublad > Eigenschappen > tabblad bureaublad en je favoriete foto's staan dan in het lijstje waar je direct uit kunt kiezen.

  Om op de vraag terug te komen: je kennis zal echt al zijn fotomappen moeten nalopen om na te gaan waar ook al weer die fraaie [u:07d360ea32]eigen[/u:07d360ea32] foto zat, die hij eerder als Bureaubladachtergrond had. Een makkelijker oplossing is er volgens mij niet.

  Toevoeging: ik heb nog wat verder gespeurd op mijn oude XP pc. Wanneer je van een eigen jpg foto een bureaubladachtergrond maakt (door rechtsklikken enz.), dan maakt Windows daar zelf een bmp bestand van (met als naam: Wallpaper 1.bmp).
  Dat bmp bestand wordt door Windows XP opgeslagen in de volgende map:
  C:\Documents and Settings\naam van gebruiker\Local Settings\Application Data\Microsoft.
  Nu heb ik op die pc al regelmatig gekozen voor een andere eigen foto als bureaubladachtergrond, maar in bovengenoemde map staat alleen het bmp bestand van de [u:07d360ea32]huidige achtergrond[/u:07d360ea32]. Zodra je een nieuwe bureaubladachtergrond kiest (van eigen foto), dan verdwijnt het vorige bmp bestand uit die map. Dus ook nu je op de hoogte bent van de exacte lokatie waar Windows XP het bmp bestand van de eigen gekozen bureaubladachtergrond bewaart, ben je nog niets verder. De oude bmp bestanden worden niet bewaard. Jammer, maar helaas…
 • inderdaad, het hangt uiteraard ook af van het progje waarmee je een foto tot wallpaper promoveert.
  ik gebruik al 100 jaar vueprint (nl versie heet beeldvue) als ongecompliceerde plaatjeskijker, en die maakt standaard netjes een bmp-met-een-zelf-te-kiezen-naam aan in de windowsmap.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.