Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Goede backup software

jolo
12 antwoorden
 • Ik ben een zeer ontevreden gebruiker van Acronis True Image Home 2012, en vraag me af wat goede backup software is. Elke keer als ik een backup wil maken crashed de PC tijdens het maken van de backup. Op dit moment probeer ik Paragon en die lijkt nog goed te doen.

  Iemand nog andere tips voor backup software?
 • Al enkele jaren ben ik een fervent gebruiker van Acronis True Image.
  En geen problemen, heb zelfs al 2x een image terug gezet zonder problemen.
  Krijg je nog een foutmelding bij die crash en zo ja welke is dat, of wat staat er in je logboeken en waarop maak je die "backup" een externe hdd?
  Ik denk toch dat er iets aan je pc/laptop mankeert of aan je instellingen van het Acronis programma.
  Ook in dit forum lees ik eigenlijk alleen maar positieve reacties.
  Probeer eens eerst volledige schoonmaak te houden, dan opnieuw opstarten en Acronis draaien of eventueel in veilige modus. Eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn maar als dat wel goed gaat dan weet je dat het niet aan Acronis ligt.
  Als je je image maakt staat je internet verbinding dan aan?
  Probeer het eens zonder dat er programma's op de achtergrond draaien en contact met de buitenwereld kunnen zoeken.
  Je schrijft:[quote:cd26898487]Op dit moment probeer ik Paragon en die lijkt nog goed te doen.[/quote:cd26898487] Het lijkt goed te gaan is natuurlijk geen ja en geen nee dus daar kan ik niets mee.
  Succes.
 • Ik gebruik paragon al jaren zonder problemen.
 • Ligt denk ik idd aan mijn pc. Maakt niet uit welk programma ik gebruik. Hoewel Fbackup nog geen crash veroorzaakt heeft. Heb ook al geprobeerd zonder internetverbinding en zonder achtergrondprogramma's.

  Acronis werkt niet in de veilige modus …
 • [quote:170ed547c8="Hasta La Vista"]Elke keer als ik een backup wil maken crashed de PC tijdens het maken van de backup. [/quote:170ed547c8] Gaat het om het een back-up van data bestanden, of een image van de Windows partitie? Die laatste kun je beter vanaf een True Image Bootdisk doen. Dus buiten Windows om.

  Had je verder op de site van computer totaal dit artikel van Edmond Varwijk gelezen Back-upsoftware. Daarin staat onder andere:
  [quote:170ed547c8]
  Paragon Back-up & Recovery is ook in de Home-versie vooral voor de gevorderde gebruiker.

  Minpunten:
  Lastige interface
  Databack-up bijzaak
  Engelstalig
  [/quote:170ed547c8]
  Terwijl Acronis True Image Home 2011 daar als "best getest" staat.
 • Goed idee om een backup vanaf de opstart cd te maken! Dank je! Gaat idd om de hele partitie.
 • In een ijverige bui en mede n.a.v. advies forum ooit A.T.I. aangeschaft voor ¤ 50.–. Omdat het niet naar wens liep (en dat zal stellig aan mij gelegen hebben..) alles behalve een lange toegestuurde sleutel verwijderd. Bij opnieuw ophalen en install werkt die sleutel niet meer. Twee maal gemaild en eenmaal geschreven naar België maar nooit enig antwoord gekregen.
 • Nu ik het gewoon via de opstart cd doe, ben ik weer een tevreden klant ;-)
 • Ik krijg nu het bericht tijdens het maken van de backup dat enkele sectoren niet gelezen kunnen worden. Wat is goede (gratis) software om te proberen die sectoren te herstellen?
 • Probeer eerst met Windows zelf, via de Eigenschappen van de C-schijf, mét vinkjes.
 • Ik zie in je onderschrift dat je 6 programma's hebt om de boel te beveiligen… heb je die echt alle 6 actief draaien? In dat geval zou het mij niets verbazen dat je uiteindelijk foutmeldingen krijgt. Hoewel als ik jou post lees, krijg ik eerder de indruk van een hardware probleem. Ik gebruik acronis al jaren, en de 2012 versie vind ik per uitstek de beste backup software. Eigenlijk de enige die ik ken die feiloos een clone maakt van je systeem. Je kan eens proberen je hardware te testen met burnintest. http://www.passmark.com/products/bit.htm

  Als je het gaat doen? moet je bij configuration de optie [b:4c3c39a0e6]optical drives[/b:4c3c39a0e6] uitzetten. Als je tijdens een test een BSOD krijgt, moet je daarna elke test apart doen (via het configuration schrem aanvinken) op die manier heb ik mijn soortgelijk probleem kunnen verhelpen, omdat via die test duidelijk werd dat ik een bios update moest doen. Je kan sowieso die burnintest doen, baat 't niet dan schaadt't niet.
 • BurninTest result: PASSED

  Ik heb wel een beschadigde sector op mijn SSD schijf, want tijdens het maken van een backup geeft hij enkele keren aan dat hij niet lezen kan, dan klik ik op alles negeren.

  Ik heb gisteren gewoon nog eens in Windows een schijfbackup gemaakt, en dat ging. Ik heb alleen soms dat de pc na het opstarten ineens weer opstart, soms tot 3 keer toe. Laat ik hem dan een tijd staan en begin iok pas later te werken, is er niets meer aan de hand en werkt hij gewoon uren achtereen door zonder problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.