Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Klaverjassen voor Windows 7

None
22 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Mijn ex was net bij me met zn nieuwe laptop. Er moest nog het een en ander geïnstalleerd worden.
  Zo speelde hij op zijn ouwe pc een spel: AsKlaver.
  Die wou ik dus ook op zn laptop installeren, helaas, het spel was niet compatible met zijn windows 7 versie.
  Ben al op zoek geweest naar klaverjasspellen voor windows 7 maar heb tot dusver nog niets gevonden.
  Het spel installeren lukt al niet, omdat hij gelijk al meldt dattie niet compatible is, dus ik kan de compatiliteits-modus ook niet starten.
  Online spelen wil hij niet.
  Heeft iemand misschien een tip hoe ik dit verder aanpak?
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet
 • Ik gebruik M-Klaver op mijn W7 systeem en dat is gelijkwaardig aan Asklaver. Tegen een kleine vergoeding kun je je registreren of bij het spelen van een nieuw spel steeds op "registreer later" klikken. Maar dan is het programma niet geheel compleet, je kunt b.v. de slagen niet meer terug zien e.d.

  http://www.klaverjassen-op-de-pc.nl/oud/download1.html
 • Hier downloaden: http://www.stroosma.nl/asklaver/

  en dan niet meteen dubbelklikken op het installatiebestand, maar deze handleiding volgen:

  AsKlaver installeren op Vista / Windows 7

  Na het downloaden van asklaver52.exe klik je met de rechter muisknop op het bestand en kies je voor Eigenschappen. Dan ga je naar het tabblad Compatibility en kies je voor emulatie van Windows 2000 en uitvoeren als administrator. Dan klik je op OK en start je het bestand op en loop je de installatie af.

  Lukt dat toch niet zo? Dan is misschien M-Klaver 1.4 wat voor je ex. Kan offline en online gespeeld worden, voor zover ik weet: http://www.klaverjassen-op-de-pc.nl/index.php
 • Helaas, ik heb het met de link van www.stroosma.nl/asklaver/ geprobeerd en de handleiding gevolgd, edoch hij blijft reeds bij het aanklikken van het bestand zeggen dat ie niet compatible is met deze windows versie.
  Maar toch bedankt voor je tip Porrelaar.
  Ik ga nog es kijken of het lukt met de link van gertcornieuw.
  Zelf kan ik niet klaverjassen, dus ik kan het bestand naar mn ex sturen en dan via hulp op afstand installeren.
  Hij bracht ook zijn ouwe pc (heb het er wel es eerder over gehad denk ik…)Dat was zo'n trage bak van 10 jaar oud die ik opnieuw geïnstalleerd had omdat hij zo traag was. Nou, eerst wassie traag van de troep, en nu was ie nog trager van de beveiliging(puur een geheugenprobleem)
  Ik start um dus op, hoor ik piepjes uit de pc-kast(hoeveel heb ik niet kunnen tellen want het kwam onverwacht), en nou issie zo dood als een pier, dus ik vermoed iets met de hardware ofzo, voeding of moederbord of zoiets. Nou ja, is misschien nog goed voor onderdelen…
  Ik hou jullie nog op de hoogte van het klaverjasgebeuren.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Nog even over de link van www.klaverjassen-op-de-pc.nl:
  Ik heb hem mn bij mn ex geïnstalleerd via hulp op afstand, maar hij vond hem maar niks, is asklaver gewend…dus de foutmelding van asklaver dat hij niet compatible was met de windows versie bracht me eigenlijk op een idee: boven heb ik een Windows 7 32-bit draaien en ik dacht: laat ik um daar es op installeren, mogelijk wil het helemaal niet op 64-bit. En inderdaad, de 32-bit versie van mijn Windows 7 installeerde hem zonder problemen. Dus aangezien mijn ex een 64-bit versie van Windows 7 op zn laptop heeft, wil hij daarom daarop niet draaien.
  Tja….dan weet ik het ook eigenlijk ff niet….ik hoor het dan wel van um waarschijnlijk.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Misschien nog een optie om hem op een virtuele PC te installeren onder de W7 64 bit versie. Heb je wel een legale XP versie erbij nodig, vervolgens kan je een XP versie daarop installeren. Bij W7 Professional, Ultimate of Enterprise zit al een licentie voor XP mode.
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7
 • @Margreet57 Ik vond ook nog een alternatief klaverjas applicatie, die je zou kunnen proberen. Namelijk in deze hyperlink Klaverjas en Mastermind game. Het gaat hier echter wel om een DOS applicatie. Daarom is te downloaden zip file slechts 150 KB groot. Deze applicatie kun je onder Windows 7 draaien, via applicatie Dosbox. In Windows kan je een map reserveren voor de dos applicatie. Die map moet je dan mounten in dosbox. De belangrijkste commando's staan hier http://www.dosbox.com/wiki/MOUNT#Windows
 • Helaas Tom, ik en hij hebben helaas de Home Premium versie van Win7 en daar draait XP mode niet op…..
  Ik ben nu bezig met dosbox. Heb dosbox wel geïnstalleerd maar het lukt nog niet om asklaver.exe te draaien..moet dus nog ff verder uitvogelen.
  Wat ik reeds gisteren op mn 32bit versie van Win7 bemerkt heb, is nu pas door mij ontdekt op de volgende site:
  http://www.razai.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=120
  Ik ga nu ff verder met klaverjassen uitproberen in dosbox.
  Bedankt voor het meedenken!!
  Hou jullie wel op de hoogte.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Uh Jolo, ik heb een speciale map gemaakt voor mn dosbox, dus dat is in orde.
 • [quote:c78a704820="Margreet57"]Ik ben nu bezig met dosbox. Heb dosbox wel geïnstalleerd maar het lukt nog niet om asklaver.exe te draaien..moet dus nog ff verder uitvogelen. [/quote:c78a704820] In dosbox kun je alleen DOS applicaties draaien. Daarom had ik een hyperlink van een DOS klaverjasspel gepost.
 • Als je nog een oude licentie voor XP, Windows 2000, Windows 98 (SE) of Win 95 hebt liggen maakt het niet uit of je Home Premium hebt liggen. Je kan dan via VM Ware, Virtual Box of Windows Virtual PC (allen gratis) deze versie installeren.

  Als het goed is werkt Asklaver op al deze oudere versies van Windows.
 • Jullie geloven het niet! Het werkt! Asklaver op Windows 7 Home Edition 64 bit!!
  Ben gisteravond de hele avond bezig geweest, ook DosBox geïnstalleerd.
  Ik vond op de volgende site:
  http://www.razai.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=120
  een tweetal setupfiles. De exe en de zip.
  De exe heb ik gedownload en opgeslagen in een speciaal daarvoor aangemaakte map.
  Daarop met rechts geklikt.
  Optie: Extract Here gekozen.
  Setup uitgevoerd.
  Tom, ik heb nog wel een Windows 98(SE) liggen en wil es uit gaan proberen of ik via die een verzamel-cd van HVB Barneveld (een computerbedrijfje waarvan ik maandelijks een aantal floppy's kreeg toegestuurd((denk dat ik in die tijd lid ben geweest of zoiets))wegens hun toen 10 jarig bestaan, kan openen.
  Tja Jolo, zoals ik ook al tegen Tom zei, kan ik dus daarin ook die HVB cd draaien.
  De VM ware heb ik net geprobeerd maar ik krijg de volgende melding bij het invullen van mijn besturingssysteem:
  You are not eligible to download Windows XP Mode. You must have Windows 7 Professional, Enterprise, or Ultimate to run Windows XP Mode. To upgrade visit Windows 7 Anytime Upgrade.
  Maar ik ga mn ex straks ff bellen om bij hem via hulp op afstand dat AsKlaver te installeren.
  Maar bedankt voor het meedenken! Ik waardeer het zeer.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Uh..Jolo, ik heb die hyperlink es uitgeprobeerd maar ik weet zeker dat dat niet zijn bedoeling is….hij vraagt specifiek om AsKlaver, omdat ie dat altijd al gespeeld heeft…
  Maar goed bedoeld hoor, thanx!!
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:dbfa44378a="Margreet57"] De exe heb ik gedownload en opgeslagen in een speciaal daarvoor aangemaakte map. Daarop met rechts geklikt. Optie: Extract Here gekozen. Setup uitgevoerd. [/quote:dbfa44378a] Het is me niet helemaal duidelijk, hoe je extract hebt kunnen kiezen op die asklaver.exe. Dat kan bij mijn weten alleen als deze nog ingepakt is. Zoals een zip file.

  Zelf heb ik die asklaver.exe niet kunnen installeren, op Windows 7 Home Premium 64 bit. Echter wel op Ubuntu Linux 64 bit via Wine.
 • Tja, ik kan niet anders zeggen dan wat ik deed:rechtsklikken op die exe, Extract Here en dan de setupfile doorlopen…ik had dus wel winrar op de pc geïnstalleerd en bij de rechtsklik kreeg ik dus in dat contextmenu de verschillende opties van Winrar, dus daar heb ik uit gekozen.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:7459bd17ea="jolo"][quote:7459bd17ea="Margreet57"] De exe heb ik gedownload en opgeslagen in een speciaal daarvoor aangemaakte map. Daarop met rechts geklikt. Optie: Extract Here gekozen. Setup uitgevoerd. [/quote:7459bd17ea] Het is me niet helemaal duidelijk, hoe je extract hebt kunnen kiezen op die asklaver.exe. Dat kan bij mijn weten alleen als deze nog ingepakt is. Zoals een zip file.

  Zelf heb ik die asklaver.exe niet kunnen installeren, op Windows 7 Home Premium 64 bit. Echter wel op Ubuntu Linux 64 bit via Wine.[/quote:7459bd17ea]

  Je kan met bijvoorbeeld Wizip een .EXE file maken van een zip archief. Deze kan je inderdaad ook weer uitpakken.
 • Oh, nou snap ik waarom ik met een rechtsklik op die exe een contextmenu kreeg met daarin dus de opties van Winrar.
  Dank voor je uitleg Tom, dat wist ik dus ook niet.
  Weer wat geleerd :wink:
  Groetenissen,
  Margreet.
 • bij mij draait asklaver prima op windows 7 64 bit….
  exe file uitpakken met winrar in een map
  in die map met rechts klikken op het exe bestand en via compatibiliteit kiezen voor uitvoeren als administrator
  dubbelklikken op het exe bestand wat vervolgens enige tijd moet nadenken doe ik het wel of doe ik het niet
  :wink:
  vervolgens installeert het programma en draait :roll:
 • @tomvdlee, blijkbaar heb je dan toch gelijk, en is die asklaver.exe inderdaad een zelf uitpakkend archief. Na het uitpakken, installeert deze ook hier in Win7 64 bit.

  Het enige minpunt dat dan nog overblijft, dat de geïnstalleerde asklaver alleen wil starten via de optie "als administrator". Dit zelfde geldt ook als ik dit spel op een andere PC met XP Home installeer. Blijkbaar houdt dit spel zich niet aan de regels van Microsoft.
 • Ben al sinds jaar en dag een vervent klaverjasser zowel in familie verband als ook bij club. Ook asklaveren via het thuis netwerk met asklaver52 doe ik al jaren samen met mijn partner. Sinds december '11 heeft mijn vrouw een nieuwe laptop met win 7 64bit er op maar voor klaverjas gebruikte ze haar oude XP machine nog steeds. Nu is die ook overleden (scherm kapot na 4 jr; acer rommel!) Nu wilde ze dus op de voorgeïnstalleerde windows 7 64bit van haar nieuwe laptop gaan asklaverjassen en dat bleek niet te willen installeren. Dan maar de virtual machine win XP er op gezet en voila het werkte ineens. Maar het starten van de virtual machine duurt lang en de netwerkfunctie van asklaver in virtual machine werkt niet, het spel zelf als solo speler wel. Ik vermoed dat asklaver de virtuele WLAN adapter niet aankan.
  Toen dacht ik aan een andere aanpak het rechtstreeks op Win 7 x64 installeren van asklaver52.exe. Dit heb ik gedaan en het werkt 100% alle functies plus netwerk, alles als vanouds. Wat heb je nodig daarvoor? Het bestand asklaver52.exe & WinRaR.

  1. zet asklaver52.exe in een lege map op de doel machine voor de overzichtelijkheid.
  2. pak de asklaver52.exe uit met WinRaR door "hier uitpakken te kiezen".
  3. Er komt een 16 tal bestanden uit deze actie kies de [b:4b74acc298]SETUP.EXE[/b:4b74acc298]
  4. Klik rechts op [b:4b74acc298]SETUP.EXE[/b:4b74acc298] en stel compatibiliteits mode in op [b:4b74acc298]win XP sp2[/b:4b74acc298] en uitvoeren als [b:4b74acc298]administrator aanvinken[/b:4b74acc298] dan op toepassen en daarna op OK.
  5. Dubbelklik op de [b:4b74acc298]SETUP.EXE[/b:4b74acc298], da's installeren dus.
  6. Er komt een snelkoppeling op je bureaublad en daarmee start je het spel.
  7. Windows firewall vraagt bij de 1e keer of dat je de blokkering voor dit programma wilt opheffen. Kies hier voor JA of TOESTAAN.

  [b:4b74acc298]Recap:[/b:4b74acc298] het niet willen installeren zit hem dus in de schil en met winrar verwijder je die dan.
  [b:4b74acc298]Proefondervindelijk:[/b:4b74acc298] Compatibiliteitsmodus op win98 werkt ook wel maar dan word de ranglijst niet goed bewerkt en moet ieder potje opnieuw het programma gestart worden a.g.v. runtimelibrary errors als je via netwerkfunctie tegen ander speelt. Misschien werkt solo wel goed maar dat weet ik nog niet.

  HOERA het werkt… wat is ze blij… ik ook :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.