Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vreemd probleem met Skype

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vreemd probleem met Skype op mijn laptop (Acer). Ik gebruik de Logitech Z305 naar volle tevredenheid. De laatste paar maanden heb ik een raar probleem en weet bijna zeker dat het aan de Logitech/USB ligt maar weet niet hoe ik dit op kan lossen.
  Als ik online ben met Skype en een videoverbinding met iemand heb gehad en daarna weer met die persoon verbinding wil maken, dan lukt dat niet. Ik krijg dan de melding 'problem with recording device'. Wat ik ook probeer verbinding maken lukt niet. Ik moet Skype dan helemaal afsluiten en weer opstarten en soms lukt het dan wel. Ik ben erachter gekomen dat als ik mijn Logitech speaker niet via de USB inplug, ik wel gewoon verbinding kan maken. Er gaat dus iets niet goed met de Logitech. Het gekke is, is dat het altijd de eerste keer wel lukt maar daarna niet meer, bijvoorbeeld als de verbinding een keer verbroken is. De Logitech is met de laptop verbonden via een USB-aansluiting. Daar zit dus een conflict maar ik weet niet was.
  Is er iemand die een idee heeft wat er aan de hand zou kunnen zijn en wat ik er aan kan doen? Ik heb heel veel op het internet gezocht maar kan geen oplossing vinden. Ik heb ook geprobeerd de speaker op een andere USB aan te sluiten maar dat verhelpt het probleem niet.
  Vroeger werkte wel alles gewoon maar ik heb niets aan mijn laptop veranderd…dus…

  Alvast bedankt en groet
  Ruurd
 • Misschien in Apparaatbeheer de driver vernieuwen?
 • Hallo,

  Bedankt voor je antwoord. Dat heb ik al geprobeerd maar de Logitech heeft geen driver en alle USB poorten zijn up-to-date.

  Groet
  Ruurd
 • Bij vage USB-problemen kan het helpen om de USB op te frissen.
  USB kan je opfrissen met de methode derkdejong http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202849
  en dieper met
  https://docs.google.com/View?docID=0AWYibbEvTz09ZGdidjI4NnpfMjFmc2prdjdoZg&revision=_latest
 • Helaas, dit alles heeft niets geholpen. Ik ben ervan overtuigd dat het aan de Logitechspeaker, of in ieder geval, de USB aansluiting ligt. Als ik hem n.l. uit de laptop haal en dan probeer contact te krijgen lukt het wel.
 • Het probleem bestaat nog steeds. Niemand die een idee heeft?
  Ik kan geen driver voor mijn Logitech speaker krijgen omdat dit een
  pug and play is. Hij werkt wel gewoon met MSN. Het is dus iets tussen
  Skype en mijn Logitech. Ik heb al een aantal keren geprobeerd Skype helemaal te verwijderen en opnieuw te installeren maar zonder resultaat.Heel frustrerend.

  Dank
  Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.