Vraag & Antwoord

Anders (software)

Data overzetten

Anoniem
Tirm
6 antwoorden
 • Heb nu een nieuwe PC met Windows 7 en wil de data van mijn Vista PC overzetten. Hoe kan ik dit het beste doen? Gewoon alle bestanden op een externe hard disk zetten en kopiëren?

  Anders dan documenten, afbeeldingen, muziek, mail en video's, wat kan/moet ik nog meer overzetten?

  Is er een manier om programma's over te zetten? Of bijvoorbeeld instellingen van programma's (vooral internetbrowsers IE en Firefox!).

  Kan ik ook mijn mail vanuit Live Mail naar Outlook zetten? Zo ja, weet iemand een duidelijke, Nederlands stappenplan ofzo?

  En dan nog iets, kan ik een automatisch windows back-up op virussen scannen? Of kan dit niet omdat data gecomprimeerd is ofzo? Mocht er een virus op de back-up staan, kan ik deze scanne en verwijderen zonder dat het invloed heeft op de back-up bestanden?

  Alvast bedankt!
 • Kijk op de 'oude' computer eens onder "systeemwerkset" —> Easy transfer.
  Dat is een ingebouwde utility om gegevens over te zetten naar een andere/nieuwe computer.
  Daar worden meteen ook aanwijzingen gegeven hoe je het hele proces moet afwikkelen.
 • Ok hartstikke bedankt! Verder nog dingen die niet zijn inbegrepen maar die wel handig zijn over te zetten? (en ook kunnen)
 • Kijk eens op Schoonpc.nl voor dit soort zaken.
  Daar zie je ook hoe je de mappen met Documenten, foto's, muziek enz op een aparte schijf/partitie moet zetten. Dat moet je eerst doen als je dat nog niet gedaan hebt. Het overzetten van deze bestanden vanaf je vorige pc moet je overigens idd gewoon met kopiëren doen.
 • Om je Firefox en Thunderbird bestanden op te slaan en bij je nieuwe computer in te voeren kun je "Mozbackup" gebruiken.
  Dan krijg je al je eerdere instellingen zoals bookmarks weer terug.
  Bij Thunderbird kun je ook al je e-mails overzetten. Maar dat programma gebruik je, geloof ik, niet.
 • http://www.computeridee.nl/workshops/windows-7/windows-easy-transfer/van-xp-naar-windows-7-windows-easy-transfer

  Hmmm…. dit werkt met versleuteling….
  Ik zou gewoon de hele oude pc in het netwerk zichtbaar maken en alle mappen nalopen die gecopied moeten worden en dat doen.
  MozBackup werkt perfect! Zorg wel bij het terugzetten voor dezelfde versie van FF en van MozBackup. Vaak gaat het ook nog goed tussen bijv 8.1 en 8.2 maar neem toch het risico niet…

  [quote:11ea747644]Die oude pc geeft vervolgens een speciale Windows Easy Tranfer-sleutel aan u door. Deze unieke Windows Easy Transfer-sleutel moet u meenemen naar de nieuwe Windows 7-pc, want daarmee gaat u de koppeling tussen de beide versies van Windows Easy Transfer bewerkstelligen. Immers, het moet allemaal wel passen! (Zie afbeelding)[/quote:11ea747644]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.