Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Picasa 2 gradatiefilter omdraaien

Jank
2 antwoorden
 • In Picasa 2 zit de optie gradatiefilter, je kunt dan in een foto een gradatie aanbrengen van donker naar licht. Maar het lukt mij alleen van boven naar beneden, van donker naar licht.
  Ik wil echter het omgekeerde, van beneden naar boven, van donker naar licht. Zodat de onderkant van de foto donkerder is en niet de bovenkant.
  Kan dat in Picasa? Of zijn er andere opties.
  Heb ook Lightroom 3, maar daar vind ik de optie wel bruikbaar, maar werkt niet echt prettig.
 • Nou, dat was even puzzelen. Ik gebruik niet Picasa 2, maar Picasa 3. De term gradatiefilter kwam ik daar niet tegen. Wel het effect 'Geleidelijke tint'. Ik neem aan dat je dat bedoelt. Wanneer je de muisaanwijzer boven dat effect houdt, dan lees je "een verloopfilter, handig voor luchten".
  En daarom werkt het natuurlijk alleen van boven naar onder, waardoor de bovenkant van de foto [= de lucht] veel donkerder is dan de onderkant.

  Jij wilt dat andersom. Ik heb het net uitgeprobeerd.
  Open de foto in Picasa. Draai de foto dan ondersteboven door 2 keer op Ctrl + R te drukken. Voer dan het filter uit met de gewenste kleur. Is het effect naar je zin, dan klik je op Toepassen.
  Sla de foto daarna op onder een andere naam! Ik sloeg hem even op op mijn bureaublad.
  Open daarna die foto (die nog op zijn kop staat) weer in Picasa en zet hem weer rechtop. Dus wederom 2 keer Ctrl + R.
  Nu is de situatie dus zoals gewenst: de onderkant van de foto is donkerder dan de bovenkant. Kies Bestand > Opslaan. je krijgt de vraag: Opslaan op schijf? Klik op Ja.
  Ja, het is wat meer werk, maar dan heb je ook wat. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.