Vraag & Antwoord

Anders (software)

e-books lezen op pc

Anoniem
harrub
9 antwoorden
 • Welk programma heb ik nodig om een e-boek op de pc te lezen?
  Vr. Gr. Harrie :(
 • http://www.ebook.gratis-downloaden.nu/software.htm
 • Calibre is in mijn ogen het beste programma voor E-books. Lezen gaat er best mee, al is het natuurlijk lang niet zo fijn als op een e-reader.

  Overigens is je keuze ook enigzins afhankelijk van of je de boeken gaat kopen of in het alternatieve circuit download, als bij bijvoorbeeld bol.com e-books met drm gaat kopen, is Adobe Digital Editions ook een logische keuze aangezien die ebooks van Adobe drm gebruik maken.
 • Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar [b:234a4060d1]yBook2[/b:234a4060d1] lijkt me charmant.
  Reader voor ePub, PDB, PRC, Text, HTML en RTF.
  http://www.spacejock.com/yBook2.html
  Zie ook hier:
  http://www.softpedia.com/get/Others/E-Book/yBook.shtml
  En hier een bespreking van een vijftal readers in Gizmos Freeware Reviews, waarbij ook yBook2 kort wordt besproken:
  http://www.techsupportalert.com/best-free-electronic-book-reader.htm

  En wat Calibre betreft, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heeft iemand enig idee wat Gizmos Freeware Reviews bedoelt met [i:234a4060d1]"physically manipulates your files"[/i:234a4060d1]? Ik kwam er niet uit.
 • [quote:761e169386="Stupendous Man"]En wat Calibre betreft, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heeft iemand enig idee wat Gizmos Freeware Reviews bedoelt met [i:761e169386]"physically manipulates your files"[/i:761e169386]? Ik kwam er niet uit.[/quote:761e169386]

  Ik vermoed dat op onderstaande quote uit de review word gedoeld:

  [i:761e169386]However, it tries to sort all your books in its own preferred folder structure, so if you're a person who uses your own folder-hierarchy use this carefully.[/i:761e169386]

  Mijn e-bookfiles zijn zelf nooit gemanupileerd, behalve als ik daar zelf toestemming voor gaf (bijv. conversie naar een ander formaat).

  Die eigen database van Calibre is idd wat minder, maar daar voeg ik enkel de boeken aan toe die ik bij de hand willen hebben. Het overgrote deel van mijn verzameling (6.500+) staat apart in een eigen mappenstructuur.
 • Dankjewel, PS.
  Als je verder nooit iets 'manipulatiefs' hebt ervaren in het gebruik van Calibre, dan is dat 'ordenen' door Calibre in een eigen mappenstructuur wellicht wat door Gizmos werd bedoeld. Maar dat vind ik dan nogal een erg ruime interpretatie door Gizmos van zo'n formulering [i:16155072f7]"physically manipulate"[/i:16155072f7].

  En P.S.
  Staat PS voor "proppenschieter", gezien de afbeelding? :wink:
 • Heb je een e-book reader kunnen kiezen, Harrie/harrub?
  Ik ben benieuwd wat je hebt gekozen, en of dat je bevalt.
  Wanneer je er op een gegeven moment uit bent wat je ervan vindt, deel dan gerust je ervaringen met ons. Alvast bedankt.
 • Hallo,
  Nee ik heb nog geen keuze gemaakt. Wil nog even wachten en rondneusen wat het aanbod is van e-boeken en wat ze kosten. Ik ben dus eigenlijk bezig met de toekomst.
  Vr. Gr. en allemaal bedankt voor de informatie. Harrie
 • Belangrijkste afweging is denk ik het leesgemak digitaal vs papier, anders moet je er helemaal niet aan beginnen. Prijsverschillen zijn zeer beperkt en je moet zeer veel lezen om de aanschafprijs van je reader terug te verdienen tov papieren boeken. Eigenlijk enkel rendabel als je je e-books uit het torrent/usenet-circuit haalt.

  Aanbod is sowieso minder dan papier, uitgevers zijn helaas erg terughoudend met het uitbrengen van digitale versies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.