Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zoekfunktie aanmaken in Excel 2007

Anoniem
Jank
6 antwoorden
 • Ik heb een excelbestand gemaakt met alle dvd opnames die ik heb en waar deze in de kast zijn terug te vinden. De verschillende genres heb ik op meerdere tabbladen gezet.

  Kan ik een zoekfunktie aanmaken, die mij vervolgens toont, waar de vindplaats van het gezochte is, ongeacht op welk tabblad het staat?

  Bijvoorbeeld, ik heb meerdere DVD's van de Beatles. Enkele staan ingevoerd op het tabblad Concert. Anderen op het tabblad Documentaire. Als ik nu Beatles intyp in het zoekvenster, dan zou het mooi zijn, als alle Beatle-DVD's worden weergegeven, die ik bezit cq ingevoerd zijn in het Excel bestand.

  Is dit realiseerbaar, op een relatief eenvoudige manier? Excel is niet mijn sterkste kant, ben al blij een mooie database te hebben aangemaakt! :)
 • Excel is een rekenprogramma en eigenlijk niet bedoeld voor databases. Wat jij wilt is denk ik vrij lastig tot niet te realiseren, de zoekfunctie (CTRL-F) komt denk ik het meest in de buurt.

  Ik zou persoonlijk al die werkbladen in Access of vergelijkbaar pakket importeren, wat hier uitermate geschikt voor is.
 • Dank voor je reaktie.
  Excel importeren in Acces, daar was ik nog niet op gekomen. :oops:
  Is mogelijk een goede optie.
 • In dat geval de tip om de indeling te herzien. In Excel is een apart werkblad per genre handig, maar in Access maakt het je zoekopdrachten een stuk lastiger als die over meerdere tabellen lopen. Handiger is om alle records van een extra veld 'genre' te voorzien en al je dvd's in 1 tabel te stoppen.
 • Ook voor deze tip mijn dank, ik zal mij er eens over buigen!
 • Er schoot mij nog een andere, wellicht eenvoudigere, oplossing binnen. Alle losse werkbladen op een werkblad samenvoegen (evt. extra kolom voor genre) en vervolgens de autofilter-functie gebruiken. Daarmee kan je ook zoeken op "bevat…Beatles"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.