Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mail weg na comprimeren?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Na het verwijderen van een aantal mails in Thunderbird wordt altijd een venster getoond met de vraag of er gecomprimeerd dient te worden. Meestal klik ik deze weg, maar deze keer niet…
  Gevolg: alle mail van de huidige dag (8 mei) weg! Er komt wel weer mail binnen ná het comprimeren, maar de rest is dus weg.
  Hoe kan dat en hoe kan ik deze weer terughalen?
 • Heel misschien liggen ze in de prullenbak.
  Maar afgezien hiervan, dit hoort niet te gebeuren. Dat "comprimeren" is een woord dat heel vaak tot misverstanden leidt en heeft hier inmiddels tientallen keren discussies tot gevolg gehad. Elke keer weer met als reactie een geduldige uiteenzetting als deze. Er vindt nl. niet echt comprimeren plaats, maar opruiming van wat opgeruimd [b:55aa082d36][u:55aa082d36][i:55aa082d36]mag[/i:55aa082d36][/u:55aa082d36][/b:55aa082d36] worden. Wat niet verwijderd mag worden wordt dus absoluut zeker niet gecomprimeerd! Het bestand wordt alleen maar kleiner en dat heet ook comprimeren.

  Gezien de database-structuur wordt bij verwijderen van een bestand alleen maar een markering geplaatst maar in die database blijft het gewoon staan en is daar met het Kladblok gewoon te lezen. Verspilling van ruimte dus. Vandaar dat het systeem periodiek met het voorstel tot comprimeren komt. Wat inhoudt dat enkel en alleen verloren ruimte weer wordt vrijgemaakt en dat bij de wat oudere systemen soms een aanmerkelijke snelheidswinst wordt geboekt.

  Negeren kan natuurlijk, maar de vraag is of dit verstandig is. Destijds met oudere versies van Outlook Express leidde negeren nogal eens tot een te groot bestand, met als gevolg spontaan vastlopen en verdwijnen van een deel van de mail die helemaal niet was verwijderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.