Vraag & Antwoord

Anders (software)

back-up maken

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik probeer bestanden van outlook express te importeren in een ander e-mailprogramma. Ik heb het geprobeerd met eudora, outlook en thunderbird. Maar er komen steeds van allerlei mappen bij zodat ik het overzicht gewoon verlies. Als ik dan kijk waar de bestanden eigenlijk zijn opgeslagen krijg ik de volgende link:

  :/Users/Gerda/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles/1k2mwna6.default/Mail/Local Folders/Outlook Express-import.sbd/Postvak IN

  Dit bestand ia niet op mijn computer te vinden. Eigenlijk is de hele directory niet te vinden. Dus bijvoorbeel Gerda/AppData enz. staat gewoon niet op mijn computer. Ik kan dus eigenlijk mijn bestanden niet goed opslaan. Ik begrijp hier niets van. Hoe kan er nu een link in een programma staan terwijl die link gewoon niet bestaat. Wie weet hier iets van. Gerda
 • met The Bat en Pocomail is het geen probleem .
  nou vind ik Thunderbird net even een progg wat ik niet zou willen installeren
 • AppData zal zeker op je systeem aanwezig zijn, en indien je meerdere gebruikersaccounts gebruikt dan voor elk account een appdata-map.
  Bijvoorbeeld
  C:\Users\Systeembeheerder\appdata
  C:\Users\Gerda\appdata
  C:\Users\Derde\appdata

  De appdata-mappen zijn echter standaard verborgen.

  Een specifieke appdata-map vind je door die te zoeken.
  Bijvoorbeeld door de locatie van die appdata-map (zoals bijvoorbeeld C:\Users\Gerda\appdata) in te voeren in het adresvak in Windows Verkenner en dan Enter te geven, of de locatie van die appdata-map in te voeren in het zoekvak in Start in Vista of Windows 7 en vervolgens Enter te geven.
  Zo vind je die specifieke appdata-map.

  Een andere optie is de appdata-mappen en alle andere verborgen mappen zichtbaar te maken door in Windows Verkenner twee weergave-instellingen aan te passen: A. de standaard verborgen beveiligde Windows besturingssysteem bestanden en B. andere verborgen bestanden en mappen zichtbaar maken. Dit is echter niet nodig wanneer je de appdata-mappen opzoekt via invullen in Verkenner of in het Vista/Win7-zoekvak in Start zoals hierboven aangegeven.

  Heb je op die manier de appdata-hoofdmap voor het betreffende account gevonden (zoals C:\Users\Gerda\appdata) dan kun je daarbinnen verder naar de sub-map die je nodig hebt, zoals die C:/Users/Gerda/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles/ map die je zocht.

  Succes.
 • Ik heb de map inderdaad gevonden. Maar met zoeken kon ik hem niet vinden. Uiteindelijk zag ik dat er bij mij ergens 'netwerk' staat. Toen ik daarop klikte kwam ik wel bij de map terecht. Maar onder de C: of bij Computer of bij de andere mappen die bovenaan mijn scherm staan, vond ik niets. Toch merkwaardig vond ik. Maar goed, bedankt voor je advies. Het is dus nu in orde. Gerda
 • Heb je trouwens nog een advies voor een goed e-mailprogramma?
 • Hai Gerda,
  Waarom je AppData niet vond op de manier zoals ik aangaf, maar via Netwerk, dat begrijp ik niet. Maar dat je de gezochte map hebt gevonden, dat is mooi.

  Een e-mailprogramma kan ik je niet adviseren.
  Alle mailprogramma's die ik ken hebben hun eigen voordelen maar ook hun nukken, en veel gebruikers hebben hun favoriete mailprogramma. Ik kan je er daarvan niet specifiek één aanraden.
  Naast de Microsoft programma's is vooral Thunderbird populair en op zich een prima programma. Maar evengoed lees ik genoeg over problemen met Thunderbird, ook bij de meest recente update weer.
  Zelf gebruik ik mijn favoriete specifieke webmail. Zou die op een gegeven moment zo veranderd worden dat die me niet meer zou bevallen, en ik zou me daardoor gedwongen voelen een mailprogramma te gaan gebruiken, dan zou Thunderbird het programma moeten zijn dat ik zou gaan proberen (al zou dat met tegenzin zijn).
 • http://windows.microsoft.com/en-US/windows-live/essentials-home
  Heb echter alleen windows mail geinstalleerd. Werkt prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.