Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geluid hapert

Anoniem
sivasli40
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds een paar weken problemen met het afspelen van muziek op mijn pc. Het muziek wat ik afspeel, hapert vaak waardoor ik het muziek niet eens kan volgen. Ik heb geen idee waar het aan ligt, en bovendien is mijn CPU-gebruik 60% terwijl ik niks uitvoer op de pc.

  Ik zit te denken of het miss aan de videokaart ligt, aangezien die paar maanden geleden kleine delen bijna doorgebrand waren, wonder boven wonder doet tie het nog. Zou het kunnen dat de GPU ergens anders zijn "geheugen" gaat halen? Of kan het een virus zijn?
 • tja, op virussen scannen dat hoor je gewoon constant te doen…..
  en als je de pc niet vertrouwt, moet je ook absoluut een volledige scan met malwarebytes http://www.malwarebytes.org/ (knop download)uitvoeren.
  en hou je dan problemen, geef dan eens aan om wat voor muziek het gaat: op hd, op usb-schijf/stick of streaming.
 • Hallo,

  Ik heb zojuist Malwarebytes uitgevoerd op me pc. geen infecties gevonden en ook een virusscanner laten scannen zonder infecties. En het muziek blijft haperen. Het gebeurd op muziek die ik afspeel via me Harde schijf met WMV. En bovendien is mijn processorgebruik rond de 60% terwijl ik niks doe op pc.

  Ik zou dus echt niet weten waar het nou aan ligt..
 • het kan zijn dat wmv weer eens allerlei andere dingen tussendoor doet, zoals op het net zoeken naar covers e.d.
  probeer het eens met vlc mediaspeler.

  wat ook zou kunnen: je hd ziet zijn einde naderen.
  test die eens met een diagnosetooltje dat elke fabrikant op zijn site heeft staan. dus eerst even nagaan welk merk/type hd je hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.