Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

chrome.exe staat meerdere keren aan in services

Anoniem
jbiggie
22 antwoorden
 • Dag,

  Mijn xp computer geeft aan dat chrome teveel geheugen verbruikt, in de services zie ik dat chrome.exe maar liefst 8x voorkomt. Is dat normaal?
 • Zie je chrome ook nog staan als je het programma afsluit? Als je die dan afbreekt in taakbeheer, komen ze dan ook terug?
 • Nee, dan zijn ze allemaal weg
 • De computer wordt gewoonweg langzamer, dat zie je per dag gebeuren.
  Bij opstarten verloopt in eerste instantie alles normaal, maar het welkomtscherm staat er extreem lang, en vervolgens verschijnt het buroblad zonder programma's, dat duurt ook weer een minuut. Hoe kan ik nagaan wat er precies voor de vertraging zorgt?
 • Virusscanner die scant bij opstarten of, en dat is minder leuk, een terminale harde schijf kunnen een trage start veroorzaken. Backup maken dus!
  Wat betreft chrome.exe: bij het openen van een nieuwe tabblad wordt chrome als het ware opnieuw geopend. Vandaar.
 • Kan ik de schijven testen, ja denk ik, maar weten jullie een geschikt programma?
 • Zelf gebruik ik Acronis Drive Monitor (download hier: http://www.acronis.com/homecomputing/products/drive-monitor/) om de conditie van mijn harde schijven in de gaten te houden.

  Je kunt ook kiezen voor CrystaldiskInfo: http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
 • Ik heb getest en inderdaad zit de hard disk waarvan wordt opgestart op maar 17 % van zijn kunnen, die gaat dus kapot. Ik wil er een andere voor in de plaats zetten die ik nog heb liggen en die wel goed door de test komt, alleen: ik heb er geen plaats voor. Ik beschik over een Asrock moederbord N68C-s UCC. Daar past maar een brede kabel op waar nu de cd speler en de tweede harddisk op zit. De schijf die ik wil plaatsen moet ook op een brede kabel. Hoe doe ik dit nu. e te vervangen HD zit op een erg smalle kabel.
 • De harde schijf die nu kapot lijkt te gaan, heeft een SATA (= serial ATA) aansluiting. Er zitten maar liefst 4 van die aansluitingen op jouw moederbord. Kijk hier voor de specificaties: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/?cat=Specifications.

  De harde schijf die jij nog hebt liggen, is van een ouder type. Die heeft een PATA (= parallel ATA) oftewel IDE-aansluiting. Van dat type zit er inderdaad slechts 1 connector op jouw moederbord, waarmee je 2 IDE apparaten kunt aansluiten. En dat heb jij al gedaan: een tweede harde schijf + de cd-speler.

  Wat staat er op die tweede harde schijf? Als dat enkel eigen bestanden zijn, dan kun je die harde schijf uit de pc halen en in een externe behuizing plaatsen. Die zijn niet zo duur. Wel opletten dat in die behuizing een IDE-aansluiting zit!
  Zet dan de harde schijf die je nog hebt liggen in de pc. Zorg ervoor dat die vervangende harde schijf de master is en de cd-speler de slave. Info daarover hier: http://www.mikeshardware.com/howtos/howto_connect_ide_hd.html.

  Installeer daarna Windows XP opnieuw op de 'nieuwe' harde schijf.

  Of je koopt een nieuwe harde schijf met SATA-aansluiting en installeert daar Windows XP vers op. Die zijn er al vanaf 40 euro voor een harde schijf van 160 GB: http://tweakers.net/pricewatch/cat/333/serial-ata-harde-schijven.html#filter:q1bKL0pJLXLLTM1JUbJSKijKzCpW0oEIBucXlQDFEouTlWoB
 • kan ik wellicht met HD clone de inhoud overzetten?
 • Dat zou kunnen, maar zelf zou ik voor een verse installatie gaan.
 • Ja, dat zou ik zelf ook het liefste doen, maar ik heb er ook office opstaan, dat ben ik dan blijkbaar kwijt of althans ik kan het blijkbaar dan niet opnieuw installeren. Weet jij dan of dat klopt? Ik lees op internet allerlei verhalen en zo over office, ik weet het niet meer.
 • Het heeft allemaal niets met trage pc's te maken, tenminste, het chrome gedeelte niet. chrome staat bij mij maarliefst 18 keer in de processenlijst, en dat is omdat ik heel veel achtergrondprocessen laat draaien. Bij services staat chrome er niet één keer in. als je wilt voorkomen dat chrome veel gaat gebruiken, dan moet je wat aan je extensies doen…
 • [quote:d3fab758e6="jbiggie"]Ja, dat zou ik zelf ook het liefste doen, maar ik heb er ook office opstaan, dat ben ik dan blijkbaar kwijt of althans ik kan het blijkbaar dan niet opnieuw installeren. Weet jij dan of dat klopt? Ik lees op internet allerlei verhalen en zo over office, ik weet het niet meer.[/quote:d3fab758e6]
  Als jij de installatie-cd hebt van Microsoft Office en de daarbij behorende licentiesleutel, dan behoor je Office -naar mijn weten- gewoon weer opnieuw te kunnen installeren.
  Misschien heeft iemand daarmee andere ervaringen. Dan ben ik daar ook benieuwd naar.
 • Het probleem is nog niet opgelost, ik heb een andere schijf gehaald en die wordt in het Bios herkend. Vervolgens wil ik er een ebsturingssysteem opzetten, maar dat lukt niet. Nadat de instal cd bestanden heeft gekopieerd dient de computer opnieuw op te starten, daarna krijg ik de melding : besturingssysteem laden mislukt. Enkele keren geprobeerd. Vervolgens haal ik de nieuwe schijf er maar weer uit. Kan ik niet opstarten, krijg de melding NTLDR ontbreekt. Voor die melding zie ik op internet veel oplossingen, maar wat kan ik nou het beste doen?
 • IDE schijf voor de zekerheid er even afgehaald?
  Neem wel aan dat de bestanden op de nieuwe schijf ( sata toch?) zijn geplaatst?
 • [quote:62a267e9a2="Lange Pier"]IDE schijf voor de zekerheid er even afgehaald?
  Neem wel aan dat de bestanden op de nieuwe schijf ( sata toch?) zijn geplaatst?[/quote:62a267e9a2]
  Die moest je eerst indelen en formateren?

  Oeps. :P
 • Ide schijf er pas na 1 x proberen afgehaald. Inderdaad de nieuwe schijf eerst geformatteerd.
 • Opnieuw proberen?
  De nieuwe is een sata schijf? dan kun je zonder driverflop geen xp installeren of je moet de driver gaan slipstreamen in de windows xp installatie cd.
  Zie geen optie in de bios setup om de controller van enhanced/ahci mode af te halen.

  Of op de ide installeren, sata driver installeren en klonen op de sata schijf.
 • Sorry Lange Pier, dit is te technisch voor me. Kun je het in ietwat gewoner nederlands beschrijven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.