Vraag & Antwoord

Anders (software)

opschonen van alle (internet)sporen

3 antwoorden
  • Ik wil de computer verkopen en wens alle sporen te wissen, wie kan mij vertellen waar ik allemaal op moet letten, de software blijft erop dus is het niet de bedoeling om bijv. te formatteren.
  • Ccleaner is een programma waar je heel veel mee kunt verwijderen, maar het blijft lastig om echt alle sporen te verwijderen. Een schone installatie blijft toch de beste optie.
  • Aan ronkrabben, Zoals Peter Vooges aangaf, geeft een correct uitgevoerde schone installatie de beste garantie voor het wissen van alle vertrouwelijke data en gebruikerssporen. Daarna kan dan het besturingssysteem en de andere software opnieuw geïnstalleerd worden. Je moet daarvoor uiteraard wel vooraf zorgen dat je een installatieschijfje voor het besturingssysteem beschikbaar hebt. Vind je dat echter geen optie, om welke reden dan ook, dan is wissen en overschrijven van alle vertrouwelijke data en gebruikerssporen een mogelijkheid, met onder meer gebruik van CCleaner, zoals Peter Vooges ook aangaf. Je verwijdert dan eerst handmatig zoveel mogelijk vertrouwelijke data, en overschrijft daarna met behulp van CCleaner. In een eerder artikel door de Consumentenbond wordt netjes aangegeven waar je allemaal op moet letten bij de verschillende opties die er bestaan, ook die bovenbeschreven twee opties worden uitgelegd. Zie: [url]http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/computers/laptops/extra/harde-schijf-wissen-stappenplan/[/url] Succes.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.