Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Opnieuw windows xp prof. SP3 installeren

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik kan XP. Prof. SP3 niet opnieuw op mijn laptop installeren ook kan ik de schijf niet formateren. Ik krij de volgende melding.
  "Set Up kan geen vaste schijfstation in uw PC vinden, zorg dat de schijven zijn ingeschakeld of juist zijn aangesloten en dat de hardwareconfiguratie correct is. Voer een diagnostich programma of installatieprogramma uit."
  De Laptop is een fujitsu / siemens waar voorheen Vista op heeft gedraaid en waar nu XP draait.
  De laptop werkt normaal maar ik heb het idee dat er een virus op zit wat ik niet weg krijg en kan opsporen. Ook wil ik deze laptop als ik zeker weet dat alles weer OK is verkopen dus ik wil deze ook graag formateren.
  Er zit alleen een C-schijf op
 • Klassieke probleem XP op laptop met Sata-schijf?
  Kijk eens in BIOS of je daar misschien ide-emulatie kan activeren?
 • Bedankt, ga ik proberen, ik denk dat er een Sata-schijf in zit.
 • Ik ben in de Bios aan het kijken en zie daar daar onder het Hoofd MAIN. Boot Priority Order
  1) IDE-HDD [WDC-WD1200BEVS-07LAT-S1
  Kijk ik onder Capaciteit dan zie ik, Maximum Capaciteit 120 GB SATA1
  Hopelijk zegt dat wat mij zegt het niet veel maar goed ik ben de jongste niet meer.
 • Kijk hier eens:
  http://www.schoonepc.nl/instal/setup.html

  WORDT DE HARDE SCHIJF NIET HERKEND?
  Tijdens de setup wordt gevraagd op welke partitie Windows XP moet worden geïnstalleerd. Geeft het venster geen harde schijf als keuzemogelijkheid weer, dan wordt de harde schijf niet door de setup van Windows herkend. Dit kan worden veroorzaakt door conflicten met aangesloten randapparatuur zoals een kaartlezer (koppel dergelijke apparatuur daarom altijd eerst los voordat de setup wordt gestart), de meest voorkomende oorzaak is echter een voor Windows onbekende SATA-controller of RAID-configuratie (een combinatie van twee of meer samenwerkende harde schijven met als doel een veiliger en/of sneller systeem). Ontbrekende drivers zullen aan het begin van de setup vanaf diskette moeten worden geïnstalleerd (met behulp van de F6-toets). De drivers staan doorgaans op de bij het moederbord meegeleverde CD met hardware drivers, het is echter beter de meest recente drivers te downloaden van de website van de moederbordfabrikant

  TIP: Zijn er zo snel geen drivers voor handen? Bij sommige moederborden kan een instelling in het BIOS worden gewijzigd zodat de harde schijf wordt aangezien als een ouderwetse IDE-schijf. Zoek in het BIOS naar een optie die lijkt op Native SATA support/AHCI (Advanced Host Controller Interface), en zet deze optie uit (kies Disabled). Hoewel deze aanpassing prima werkt, is het toch verstandig de originele drivers voor de SATA-controller alsnog te installeren zodra dat mogelijk is. De wijziging in het BIOS kan vervolgens weer ongedaan worden gemaakt (door de optie op Enabled te zetten).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.