Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel 2007 Hoe een reminder aanmaken

Jank
3 antwoorden
 • Kan dat eenvoudig?

  Ik wil in een Excel bestand een reminder, die 6 maanden na dato aangeeft, dat er een specifieke handeling moet plaatsvinden.
  Vandaag laat ik iemand een handeling verrichten, die ik invoer in Excel, die over 6 maanden herhaald dient te worden. Kan Excel mij dan hieraan herinneren? Bijvoorbeeld gewijzigde tekstkleur.
 • Misschien kun je hier iets mee: http://www.techrepublic.com/blog/msoffice/use-excel-2007s-date-feature-to-stay-on-top-of-deadlines/644

  Op die pagina wordt bij figuur C gekozen voor Next month (volgende maand). ik weet niet wat er voor andere opties te voorschijn komen, wanneer je op het pijltje achter 'Next month' klikt.
 • Het makkelijkste, lijkt mij, is een macro:


  http://natuurpics.nl/zooi/alarm.xlsm

  In deze excel sheet staat deze macro:

  [code:1:01da98cd6b]Sub Workbook_Open()
  jaar = Year(Cells(2, 1))
  maand = Month(Cells(2, 1))
  dag = Day(Cells(2, 1))
  maand = maand + Cells(8, 1)
  If maand > 12 Then
  maand = maand - 12
  jaar = jaar + 1
  End If
  vjaar = Year(Date)
  vmaand = Month(Date)
  vdag = Day(Date)

  If DateSerial(jaar, maand, dag) <= DateSerial(vjaar, vmaand, vdag) Then

  MsgBox Cells(5, 1)
  End If

  End Sub
  [/code:1:01da98cd6b]

  Bij openen van het bestand krijg je, als het ouder is dan 6 maanden (of het aantal maanden dat je opgeeft) een popup met de tekst die je opgeeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.