Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Installatieprobleem Calibre

None
12 antwoorden
 • Sinds kort heb ik een nieuwe pc met Windows 7 Home Premium 64-bit. Zo langzamerhand ben ik alles aan het installeren wat ik op mijn oude pc aan software heb staan. Hieronder heb ik ook Calibre. Maar wat ik ook probeer, elke keer krijg ik de melding dat een ddl niet gevonden kan worden (geen melding welk dll). De software is wel geinstalleerd, maar zodra ik een e-boek open krijg ik de melding "permission denied". Ook de portable versie, die ik maar eens geprobeerd heb, geeft dezelfde meldingen.
  Wie weet hoe ik Calibre wel foutloos aan de praat krijg.

  Alvast bedankt,

  Dirk
 • kan de versie die jij probeert te installeren draaien op w7 64 bit?
 • Laatste versie downloaden en de juiste versie opnieuw installeren
 • Ik heb een idee waar het door veroorzaakt zou kunnen worden. Had de nieuwste versie geinstalleerd (na de oude gedeinstalleerd te hebben) en toen werkte het. Vervolgens heb ik de driver van mijn scanner (HP scanjet 5400C) gedownload en geinstalleerd. De scanner wordt echter niet herkend en Calibre werkt ook niet meer (wederom een Acces denied-melding). Toeval of niet?
  Zal nogmaals alles er af halen en alleen Calibre installeren. Kijken of het programma dan weer wel werkt.
  Blijkbaar willen Windows 7 en de software voor de scanner niet met elkaar samenwerken.
 • wellicht moet je ook voor die hp op zoek naar nieuwere drivers….
  en soms is de volgorde van installeren ook een wondermiddel.
 • Nou, het ligt niet aan de scanner-software. Heb Calibre opnieuw erop gezet, de nieuwste versie, maar krijg toch de volgende melding:
  calibre, version 0.9.3
  FOUT: Kan e-book niet openen: [Error 5] Toegang geweigerd: u'C:\\Users\\DF3F08~1.COS\\AppData\\Local\\Temp\\calibre_0.9.3_tmp_okplyd\\imqqwo_ebook_iter'

  Traceback (most recent call last):
  File "site-packages\calibre\gui2\viewer\main.py", line 40, in run
  File "threading.py", line 504, in run
  File "site-packages\calibre\ebooks\oeb\iterator\book.py", line 99, in __enter__
  File "site-packages\calibre\customize\conversion.py", line 234, in __call__
  File "site-packages\calibre\__init__.py", line 436, in __enter__
  WindowsError: [Error 5] Toegang geweigerd: u'C:\\Users\\DF3F08~1.COS\\AppData\\Local\\Temp\\calibre_0.9.3_tmp_okplyd\\imqqwo_ebook_iter'

  Het is mij volkomen onduidelijk wat de fout zou kunnen zijn. Ik hoop dat iemand de oplossing weet, want zo heb ik niets aan e-boeken.
 • >Nou, het ligt niet aan de scanner-software. <
  das wel een heel merkwaardige conclusie na wat je zelf in je voorlaatste post meldt….
 • [quote:efadd23718="Coster"]Vervolgens heb ik de driver van mijn scanner (HP scanjet 5400C) gedownload en geinstalleerd. De scanner wordt echter niet herkend (…) [/quote:efadd23718] Welke driver? Want als ik check op de site van HP, zie ik er geen nieuwere drivers staan, dan die van XP. Wat ik me best wel voor kan stellen, van een scanner uit het jaar 2001. Volgens Microsoft is de scanner compatibel met Windows 7, zonder dat daarvoor handelingen nodig zijn. Die Windows XP drivers kun je beter niet installeren. Als de scanner niet herkend wordt door Windows 7' Apparaatbeheer, is deze mogelijk defect. Als scansoftware zou je IrfanView kunnen proberen.
 • Was inderdaad wat voorbarig met de conclusie van de scannersoftware. Maar ja, het een trad na het ander op en dat tel je wel eens een en een bij elkaar op.
  Maar bij het installeren van Calibre kreeg ik soms de volgende melding:

  There is a problem with this Windows Installer package. A DLL required for this install to complete could not be run. Contact your support personnel or package vendor.

  Het vreemde is dat het de ene keer wel gebeurde en een volgende keer niet. Gen peil op te trekken. Kan het iets te maken hebben met lopende processen (virusscanner, e.d.)?

  En nog iets vreemds. Ik had Calibre aan de praat, kon een eboek lezen, sloot het programma af, deed andere dingen en wilde daarna verder lezen. Helaas, niet dus, de "Toegang geweigerd" melding kwam. Snap er dus echt helemaal niets van.
 • Log je wellicht met een beperkte rechten account in Windows 7? Wellicht gaat het dan om deze bug https://bugs.launchpad.net/calibre/+bug/1071390 waarin de bugmelder als workaround, Calibre heeft gestart als administrator.
 • Bedankt voor je antwoord. Nee, volgens mij ben ik ingelogd als Aministrator. Als ik bij gebruikersrechten kijk staat er bij mijn naam tenminste Administrator. En ook als ik de nieuwste versie (0.9.4) download en installeerd krijg ik zowel de melding van ontbrekende DLL, als de melding van "Acces denied". Ik blijf het vreemd vinden. Het is tot nu toe eenmaal goed gegaan met installeren, geen melding van ontbrekende DLL en wel een boek kunnen opvragen. Maar meteen daarna was het mis en kreeg ik bij elke herinstallatie dezelfde fouten. Snap er dus helemaal niets meer van.
 • Probleem is opgelost, gewoon opstarten met administrator-rechten. As simple as that.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.