Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

kan geen nieuwe partitie meer maken

Lange Pier
15 antwoorden
 • Ik wil graag windows 8 installeren op een nieuwe partititie, omdat ik graag wil dualbooten. Een tutorial gevonden op internet en gevolgd. Bij het schijfbeheer kon ik geen nieuwe partitie meer maken, omdat ik al aan het maximum zit.

  wat kan ik doen? liefst jip en janneke taal, want al die moeilijke termen snap ik niet. alvast bedankt!!
  [img:df9e9b2599]http://i49.tinypic.com/fuc6c1.png[/img:df9e9b2599]

 • Op een schijf kunnen maximaal vier partities aangemaakt worden. Maak je een uitgebreide partitie aan, dan kunnen daar wel meerdere logische stations in worden aangemaakt. Wat bij jou zo te zien al het geval is. Je zult dus de boel zo moeten ombatterijen, dat je een van de partities omzet naar een logisch station in de uitgebreide partitie. Daarna kun je een nieuwe primaire paritie aanmaken voor win8. Het lijkt me niet onverstandig om backups te maken.
 • maar als ik naar de kleuren kijk, heb ik 6 primaire partities. Wat zou jij dan precies ombatterijen? welke partitities wordt wat? en wat moet ik backuppen? Het enige belangrijke zijn wat documenten die ik heb.
 • bijv in schijf C een uitgebreide partitie maken en daar vervolgens die rechtse vier partities inzetten als een logisch station? moet ik t zo zien?
 • Al enkele ideeën waarmee je doet wat je wil, maar wat ik in jou geval zou doen: (maar het vraagt wel een boel werk en de nodige backups van al je partities)

  Je C is 650 Gig, dat is een boel te groot. Zelf zou ik ze naar 100 brengen en dan gewoon - als dit achter de rug is, je andere partities verwijderen en er een uitgebreide van maken - en diè kan je dan indelen in zoveel partities je maar wil.

  Alleen: zelf ken ik nog maar XP, dus ik weet niet of jij je C vanuit Win7 kan gaan verkleinen ofwel dat je er een extern backup-programma voor nodig hebt.
  Anderen kunnen hierover wllicht iets zinnigs zeggen?

  (idem wat betreft die herstelpartities: of je die nog nodig hebt of niet)

  Wacht dus best nog even reactie op dit bericht af voor je aan de slag gaat.
 • Best knap, er staan 6 primaire partities en 1 extended op, nooit gezien.
  Heb er een poster van gemaakt, bedankt. :P

  Maare, denkelijk is de partitietabel vernaggeld want ipp kan dit helemaal niet.

  Er staan een paar partities op waar niets op staat, die kun je verwijderen, denkelijk de laatste 4, na verwijdering kun je extended partitie naar rechts opschuiven.

  Dan de C: naar links verkleinen dan hou je in het midden een unallocated ruimte over waar je een primaire ntfs partitie van kunt maken.

  Dan heb je immers 3 primaire en 1 extended wat eigenlijk ook het maximaal aantal partities is.

  Doe het met een 3e party progje en per handeling, anders moet hij teveel doen en kunnen er fouten ontstaan.

  Heb ze in 2 smaken voor je.
  http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
  http://www.partition-tool.com/download.htm
 • jaa ik stond er ook van te kijken omdat overal staat dat je er maar maximaal 4 kan hebben. Dus met dat progje kan ik alle lege partities verwijderen? en vervolgens kan ik een nieuwe partitie maken? Wat gebeurt er met de garantie als ik dat doe. Het gaat trouwens over een medion akoya md98761 gekocht bij de aldi.
 • Je hebt zes primaire en een uitgebreide. Ik vermoed dat niet alle partities actief zijn, anders zou dit niet kunnen. Wat ook gesuggereerd wordt door het ontbreken van schijfletters. Je zou de herstel en recovery partities kunnen backuppen naar een externe schijf, voor het geval je ze later nodig zou hebben. Daarna kun je deze van de schijf verwijderen. Je houdt dan waarschijnlijk alleen de c: schijf over. Waarna het toevoegen van win8 niet zo'n probleem meer zou moeten zijn.
 • De bootbestanden staan altijd op de eerste partitie, zou die laten zoals hij is, heb je verder ook geen last van, net zo min heb je last van die extended waar de recovery op staat, de D:.
 • Het maximum van 4 primaire partities per harddisk geldt voor MBR-indeling. Met GPT-indeling mogen er zelfs 124 primaire partities zijn per harddisk. Zie deze computertotaal cursus http://computertotaal.nl/software/26102-partitioneren—formatteren.html
 • even kort samengevat.

  met n speciaal programma kan ik de bovenste vier 'partities' verwijderen, aangezien er toch niks in staat. Vervolgens kan ik gewoon van de C schijf wat volume afsnoepen voor een windows 8 partitie? zie ik het zo goed?
 • Idd.
  Link naar het progje al gegeven.

  Overigens is het geen GPT schijf en is de info erover verwarrend voor de TS, staat in het grijze deel "standaard".
 • die drie herstelpartities en die ene OEM partitie kunnen dus verwijderd worden?
 • Ja hoor, ze zijn leeg.
 • oke bedankt. ik heb t programmaatje gedownload en dit krijg ik te zien.
  [img:99c28c72ec]http://i45.tinypic.com/35ldv01.png[/img:99c28c72ec]

  nu zijn ze in eens niet meer allemaal leeg, lijkt wel. en er zijn nu nog maar 3 primaire partities. ik snap t niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.