Vraag & Antwoord

Anders (software)

Laptop terug door positie bepaling

Anoniem
thedjdoorn
10 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Ik las onderstaand artikel hier:

  http://www.pen.nl/nieuws-wijknieuws/politienieuws

  Laptop terug door positie bepaling
  Vrijdag 15 feb 2013

  Een uit een woning gestolen laptop werd door software die de positie bepaald terug gevonden. Een verdachte werd donderdag 14 februari aangehouden.

  Op zondag 3 februari werd bij een woning aan de Van Houtenlaan in Naarden ingebroken. Onder andere een laptop was weggenomen. Door software die de positie van de laptop bepaald kon deze getraceerd worden. De laptop bleek aanwezig in een woning aan de Citerlaan in Nieuwegein. Daar hielden agenten donderdag 14 februari een 20-jarige vrouw aan. Zij zit vast op verdenking van heling.

  Nu mijn vraag:

  Hoe heet dit soort software? Werkt dit op iedere laptop?
 • Er zijn verschillende soorten software die zoiets doen, maar 1 van de bekenste is Prey. Dat is gratis en kan je hier downloaden: http://preyproject.com/
  Nog een hele goede diefstalbeveiliging, maar dan voor Android, heet Cerberus en kost 2$ en kan je hier downloaden: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5sc2Ryb2lkLmNlcmJlcnVzIl0.
 • Playermijd bedankt voor je snelle antwoord, voor android is ook makkelijk.
 • ESET smart security 6 heeft dat, heb je gelijk een firewall en anti virus scanner.

  http://donod32.nl/thuisgebruik/eset-smart-security.aspx
 • Nu is de vraag, zou dat (Prey) ook voor mij werken hier in Mozambique??
  Er zijn me al twee laptops gestolen, afgezien van een 4 jaar oude terreinwagen. Voor die auto hebben we een nieuwe met Cartrack. Daarmee kunnen we bij diefstal bepalen waar die auto zich bevind.
  Ik zou ook de laptops willen beveiligen op deze manier.
  Wat denken de heren?
  perloc
 • De software zal wel werken maarrr….hoe werkt de politie daar?
  :roll:
 • Tirm: op de lokale (en nationale) politie alhier hoef ik absoluut niet te rekenen. Toen vorig jaar december die auto gestolen was vroeg de politie mij zelfs om mijn mobiel omdat de telefoon niet werkte!! En van een computer hebben ze nog nooit gehoord! Alles wordt nog ouderwets in een boek (met de hand dus) geschreven en daar blijft het verder bij.

  Nee. ik dacht het volgende: de Nederlandse politie zal werken met coordinaten, GPS, en dat is wereldwijd. Dus ik dacht dat zij dan ook misschien kunnen bepalen waar een gestolen laptop (in dit geval) zich wereldwijd bevindt. Ik kan me niet voorstellen dat hun systeem zich alleen tot Nederland beperkt.
  Maar het is een slag in de GPS lucht….. En verder, áls ze het zouden kunnen, zouden ze het dan ook voor Nederlanders, woonachtig in het buitenland, willen doen? Ik denk wel dat ik het kan vergeten!

  perloc
 • hoorde van familie-mac-bezitters dat het tegenwoordig bij de meegeleverde software zit. Maar ja, die dingen kosten ook wat…En zo'n gratis programma kan je altijd uitproberen.
 • f.j.stols: ik moest wel even glimlachen met wat je schreef! Dus dat programma installeren en afwachten totdat je laptop gestolen wordt om te kijken of het werkt?
  perloc
 • Perloc,
  Nee dat is wat kort door de bocht , ik had gedacht: je laat het zogenaamd stelen, en kijken of 't werkt. Maar gezien de mogelijkheden van jullie H. Hermandad begrijp ik dat het weinig zin heeft.Ik instaleer wel vaker programma's waarvan ik hoop dat ik ze niet nodig heb, en doe dan een proef-sessie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.