Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word start trááág op, van Dale woordenboeken?

Anoniem
HankPiano
3 antwoorden
 • Ik heb hier een laptop waarvan Office Word 2003 tergend langzaam opstart. De eigenaar heeft ooit drie van Dale woordenboeken aan Word gekoppeld, ik vermoed dat daar het probleem ligt, zit me suf te zoeken maar kom er niet achter hoe of waar ik die woordenboeken weer kan loskoppelen. Iemand hier die het weet?
 • ik had dat vroeger ook, dus moet een beetje in mijn geheugen graven…
  er moet ergens in een van de werkbalken een knop zijn die naar van dale wijst, of anders in een van de menu -items. dus daar even zoeken en kijken of uitschakeloptie helpt.
  overigens: ik herinner me geen vertragende werking.
  het kan zijn dat office zelf een deukje heeft opgelopen: dat komt vaker voor.
  dus - tenzij het zich pas voordoet sinds je van dale een plekje gaf: probeer het eens door normal.dot (het standaardsjabloon waar nog wel eens smetje in komt) botweg te verwijderen (geen zorg: bij volgende start wordt een nieuwe standaard aangemaakt).
  of laat office zichzelf herstellen: configuratiescherm-software: selecteer office en kies repareren. daarna wel even de pc herstarten.
 • OK, bedankt.
  Bij navraag blijkt dat dit probleem er eerst niet was terwijl de woordenboeken toen ook al gekoppeld waren aan Word. Ik ga dus idd eerst maar eens kijken of er iets met Office aan de hand is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.