Vraag & Antwoord

Anders (software)

outlook en microsoft exchange

Anoniem
Capslock
3 antwoorden
 • Hou kan ik microsoft exchange installeren op mijn net werk om onderling te kunnen emailen enz.
 • Ik kan je niet veel verder helpen, maar wat ik weet moet je hiervoor een NT of Win2000 server inrichten en daarop Exchange Server installeren en van alles instellen. Bovendien moeten de PC's lid zijn van een domein. Doe je niet zomaar eventjes.

  Gaat het om een groot netwerk. Vroeger in WfW 3.11 kon je leden lid maken van een werkgroep, en een van de PC's in die werkgroep als 'postkantoor' inrichten en kon je op die manier mailen. Hoe dat toen heette weet ik niet meer. Maar zoiets moet ook onder Windows kunnen. Vraag echter niet hoe.

  Waarom schrijf ik dit eigenlijk ….


  Groet Jan

  [This message has been edited by jan horstman (edited 03-07-2001).]

 • als je win 95 hebt is het heel eenvoudig: richt een postkantoor in en maak je zelf adminstrator en de anderen gebruiker. Er wordt dan een centraal postkantoor aangemaakt (wpg000 of zoiets heet die map dan). Alle gebruikers komen meteen in de gebruikerslijst te staan als ze aangemaakt worden. Tijd: kostte mij circa 3 minuten.
  Onder 98 zie ik de optie niet staan, is waarschijnlijk verwijderd.
  Je kunt het ook anders doen (ook met 98), maar dan moet je een server hebben draaien. ik heb hier linux draaien en dan kan ik gewoon een bericht sturen aan naam@192.168.0.2 (die wordt dan op de server bewaard) en ik meen dat zelfs de login naam al werkt (maar dat ben ik even vergeten, ooit eens geprobeerd).
  Hopelijk heb je er iets aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.