http://www.sco.com/skunkwa"> http://www.sco.com/skunkwa">

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kan iemand mij een applicatie 'lenen'?

danieldk
10 antwoorden
 • Hallo,

  Volgens kdevelop.org is het deze site: http://www.sco.com/skunkware/kde/kdevelop_tutorial/
  Maar helaas kan ik die niet bereiken vanwege mijn internet provider :sad: (heb ik ook met startpagina.nl, ingbank.nl en nog een paar duizend sites)
  Wanadoo sucks!!!

  Barry

 • O wacht, die site is voor kdevelop 1.1 en ik heb 2.0 :sad:
  Weet iemand een andere site? Of is er echt niemand die even de moeite wil nemen om voor mij een klein sample'tje te creëren??

  Barry

 • Hallo!,

  Ik zou graag willen kijken hoe KDevelop2 een beetje in z'n werk gaat. Maar het ontbreekt mij aan sample applicatie. Nou is mijn vraag: wie kan mij een paar doodsimpele, nutteloze sample's leveren. Het hoeft maar 10 minuten werk te zijn, maar zelf kan ik nog geen C++ :smile: )

  Bedankt,
  Barry

 • Hoi,

  Van kdevelop is een tutorial. Of die meegeleverd is, weet ik niet, maar daar zou ik mee beginnen. Die tutorial begint namelijk met gaandeweg een programmaatje programmeren, 'kscrabble' of zo.

  Succes,

  Philip

  ——————
  Bezoek ook eens mijn Nederlandstalige Linux beginners homepage: http://baserv.uci.kun.nl/~philipg/

 • Als het goed is worden er samples meegeleverd met KDevelop. Kijk anders even in het cvs onder kdesdk.

  Max

 • Wacht even, zei je cvs??? Wat is dat IN VREDESNAAM??! Ik heb er wel vaker van gehoord maar ik weet echt niet wat dat is. Of stel ik nu een gigantisch domme vraag :wink:??

  Barry

 • Misschien heb je hier iets aan http://www.andamooka.org
  eader.pl?section=kde20devel
 • quote:
  Originally posted by phaas:
  Wacht even, zei je cvs??? Wat is dat IN VREDESNAAM??!

  Barry


  CVS is Concurrent Version System.
  Het is een soort database waarbij verschillende personen tegelijkertijd dezelfde informatie kunnen downloaden, bewerken en weer uploaden. CVS houdt precies bij wie wat gedaan heeft en voorkomt dat de een de ander zijn werk overschrijft. Daarnaast gebruikt cvs versienummeringen tags en branches. Bovendien overschrijft het cvs geen bestanden, maar zet patches naast het originele bestand, met daarin de wijzigingen tov het originele bestand. Dat scheelt een hoop schijfruimte en upload/downloadtijd. Ideaal dus voor projecten die op de bazaar-wijze worden gedaan, zoals KDE.
  het CVS van KDE kun je via Internet inkijken op http://webcvs.kde.org
  Verder kun je anoniem zaken uit het KDE-cvs halen. Kijk hiervoor op http://www.kde.org/anoncvs.html

  Het cvs lijkt qua gebruik een beetje op ftp, maar dan wat geavanceerder. Een goede front-end voor cvs is Cervisia.

  Max

 • CVS is je beste vriend. 1 van de beste uitvindingen sinds gesneden brood :wink:. Vb. ik werk mee aan het OpenBSD vertalingsproject, in de cvs checkout directory (dat is zeg maar je laatste update van de CVS repository) tik je ff 'cvs update' en alle wijzigingen door andere personen zijn toegevoegd en je wordt op eventuele conflicten tussen je eigen nog niet gecommitte veranderingen en die van andere personen gewezen.

  Ook al werk je alleen aan een project, het is altijd verstandig om bij iets grotere projecten een (lokale) CVS repository te gebruiken. Je kunt altijd weer terugvallen op oudere versies, je kunt verschillen tussen versies zien, je kunt het commentaar bij elke versie lezen etc. Kortom, als je leert programmeren onder *nix is cvs leren (en dat stelt niet zo veel voor) eigenlijk onmisbaar.

  [This message has been edited by danieldk (edited 12-01-2002).]

 • quote:
  Originally posted by maximilaan:
  CVS is Concurrent Version System.

  Het heeft niks met concurrentie te maken hoor. :wink: (die "Con" moet weg)
  Het is de Current Version System.

  ——————
  Copyleft 2000-2001 - All Rights Reversed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.