Vraag & Antwoord

Anders (software)

Datastar ?

Anoniem
H
9 antwoorden
 • Weet iemand waar of hoe ik aan het programma Datastar.com kan komen,het is een oud Dos tooltje.
  Bvd.
 • Kun je misschien waty meer uitleg geven over het programma, bijv. wat het doet? Dat zoekt een stuk gemakkelijker…
 • Zoekend met Google kwam ik alleen een versie tegen voor de Commodore.

  mvrgroet Edmond
 • Het is een programma waar mijn collega de rekeningen mee maakt.
  Ik weet ook niet precies wat je er allemaal mee kunt doen,want ik ben niet thuis in msdos.
  Ik weet alleen dat we het programma niet goed meer op kunnen starten en daarom wilden we proberen met opnieuw installeren.
 • Da's wel een erg vage omschrijving vindt je niet? WAT voor rekeningen etc? Ik kan hier echt niet zoveel mee…
 • Wat voor rekeningen maakt toch niets uit?
  (het zijn trouwens garagefacturen btw.)
  Waar het ons om gaat is of dat progje nog ergens te vinden is.
 • Ja, maar als ik op Google bijv. datastar invul krijg ik dit:

  http://www.google.com/search?q=datastar&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8

  Call me lazy, maar ik weet niet welk resultaat ik moet controleren. Ik weet niet hoe het programma eruit ziet, hoe het werkt, wat het doet etc.

  Stel je nou eens voor dat ik aan jou de vraag zou stellen: Mijn geluidskaart doet het niet meer, wie heeft er drivers voor? Dan vraag jij toch ook meteen wat voor type het is, hoeveel uitgangen dat ding heeft, of er een serienummer op een chip staat etc. Of bekijk ik het nou van de verkeerde kant?! Ik kan iig niks met zo'n omschrijving…
 • Sorry voor de misschien wat domme reactie maar ik weet gewoon niet goed uit te leggen hoe dat progje er uit ziet.(ik werk er zelf maar weinig mee)
  Het lijkt mij een soort voordeoorlogse Exel.
  De vraag die ik over Datastar stel is eigenlijk nav. de volgende topic; http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=47058&forum=7
 • Ik weet wel wat het is. Al in de cp/m tijd waren er de programma's wordstar, calcstar, reportstar en jawel, datastar. Zeg maar een officesuite. Later zijn sommige van deze programma's overgezet naar DOS. Met name wordstar heeft nog lang bestaan. Ik kan je er helaas niet aan helpen, maar ik denk ook niet dat het nodig is nu ik de link lees die je opgeeft. je schrijft daar namelijk dat je het programma wel rechtstreeks kunt starten. Alleen de snelkoppeling op het bureaublad werkt niet meer (omdat je je partities opnieuw hebt ingedeeld).
  Windows heeft vanaf w95 geen pif-editor meer. Die heb je ook niet nodig. Klik met de RECHTERmuisknop op de snelkoppeling op je bureaublad. In het menu'tje dat opengaat kies je het tabblad programma. Daar zie je het op te startenprogramma (datastar) staan. Waarschijnlijk is het pad niet juist meer omdat het op een andere partitie terecht is gekomen. Pas het pad aan aan de nieuwe plaats waar datastar staat en het zal weer werken.
  Mocht er iets hopeloos mis zijn, waardoor dit echt niet meer lukt kun je ook een nieuwe snelkoppeling maken. Klik met de RECHTERmuisknop op een leeg stuk van je bureaublad. Er gaat een menu open. Kies nieuw.. snelkoppeling. Er gaat een box open waarin je de plaats van datastar kunt opgeven of, met de knop onder de regel waar je in kunt typen kunt opzoeken. Vervolgens mag je de snelkoppeling nog een naam geven en staat hij op je bureaublad.
  De map C:windowspif wordt door sommige programma's gebruikt, maar pif-bestanden kunnen op allerlei plaatsen staan. In dit geval zal je pif-bestand in C:windowsdesktop staan. De snelkoppeling staat toch op je bureaublad??? (=desktop)

  succes

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.