Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook XP - contactpersonen

Ener Nestraa
3 antwoorden
 • Kort geleden heb ik mijn PC opnieuw geformatteerd. Ik wilde mijn Outlook adressen en berichten graag behouden, dus heb ik die bestanden bewaard, om weer terug te zetten.

  Sinds het terugzetten heb ik het volgende probleem. Als ik bij het maken van een nieuw e-mailbericht op “Aan…” klik krijg ik de waarschuwing:

  “Kan de adreslijst niet weergeven. De contactpersonenmap van dit adresboek kon niet worden geopend; de map is verplaatst of verwijderd of u hebt niet de benodigde machtigingen. Raadpleeg Miscrosoft Outlook Help voor informatie over het verwijderen van deze map.”

  Klik ik dan op OK, dan zie ik een leeg venster “namen selecteren” Bij “namen weergeven uit” kan ik kiezen uit:
  * outlook adresboek
  * contactpersonen (leeg)
  * contactpersonen (nog een keer dus, maar nu vol met adressen)
  * persoonlijk adresboek
  Hij staat standaard op de eerste (lege) Contactpersonen, en blijft daar ook standaard op ingesteld staan.

  Ik heb, zo lijkt het, twee ‘contactpersonen-mappen’. De ene is leeg, en de ander bevat al mijn adressen. Als ik naar die andere ga kan ik ook inderdaad al mijn adressen zien en kiezen. Ik kan dus wel met mijn adressen werken, maar ik vind telkens die waarschuwing en die extra handeling vervelend. Ik wil het graag weer 'normaal'…

  In de map C:Documents and SettingsAdministratorLocal SettingsApplication DataMicrosoftOutlook staan bij mij de volgende mappen:

  Mailbox.pab
  Archive.pst
  Extend.dat
  Outlook.pst

  Met de Outlook-Help functie kom ik er niet uit. Is hier iemand die raad weet?

  O ja, ik draai Outlook XP (NL) onder Win2K (NL).

  Alvast bedankt!

  René.

 • Hoi Rene,
  Hetzelfde overkwam mij ook.
  Onder opties/extra in adresboek kan je aangeven welk adressenbestand het eerst wordt geopend. Nadat ik mijn originele bestand een andere naam had gegeven werkte het perfect.
  Succes!
 • Ik heb nog even zitten zoeken waar ik ook weer de naam wijzigde: in de mappenlijst op het item contactpersonen rechts klikken - eigenschappen - tabblad adresboek van Outlook kan je de naam wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.