Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Spellen werken niet meer

Martijn Verstappen
8 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem. Een aantal spellen vertikt het om te werken. Met name Crimson Skies, Fifa2002 en Soldier of Fortune. Vroeger deden deze spellen het wel, maar bij het opnieuw installeren van bovengenoemde spellen werken ze niet meer.

  Probleemomschrijving: Als ik een spel start, dan flikkert het beeld heen en weer en kom ik weer terug bij het bureaublad. Soms in een andere resolutie. Heb al van alles geprobeerd, zoals nieuwe drivers voor mijn Diamond Viper V770 (TNT2-chip) en directX 8.1 en de spellen proberen te starten in een andere (lagere) resolutie. Niets schijnt te helpen. Wellicht ligt het aan het overstappen van directX 7 naar 8? Ik gebruik Windows 98.

  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?
 • Drivers van je Viper 770 zijn denk ik verkeerd.Nividia drivers 23.11 werken perfect met Viper 770
 • Helaas heb ik deze driver al geinstalleerd.
  Het eerste wt ik gedaan heb, maar helaas niet het gewenste resultaat.

  In ieder geval bedankt voor je reactie. Wellicht nog andere suggeties?
 • Misschien de kleurdiepte verlagen van 32-bits naar 16-bits. Ik heb zelf een programma dat niet werkt met 32bits diepte maar wel 16bits kleurdiepte accepteerd.

  Is er verder geen config of setup van het spel waar je instellingen van je videokaart kunt aanpassen? Misschien staat hier iets net helemaal okee.
 • Windows update heeft de nieuwste drivers 2.3.1.2 beschikbaar misschien werken die beter.
 • Ik heb nu de nieuwe drivers geinstalleerd (2312) en inderdaad die werken beter. Fifa en SOF doen het weer. Bedankt voor alle tips.

  Het enige probleem is nu nog Crimson Skies. Ik heb het hulpprogramma van DirectX gedraaid(DXDiag) en meteen bij het laden hiervan krijg ik de volgende foutmelding:
  DxDiag fout:
  "Fout: probleem tijdens het onderzoeken van onderdeelbestanden, resultaatcode = 0x80040154 (klasse niet geregistreerd)"

  Ook tijdens het testen van direct3D (tab beeldscherm)gebeurt het dat de computer vastloopt of blauw scherm vertoont. Soms gebeurt hetzelfde met het testen van Direct Draw

  Wellicht ligt hier ook de oorzaak van mijn probleem?

  Nogmaals bedankt
  Thor
 • Kheb hetzelfde probleem met medal of honor! Waar precies bij windows update?? En hoe installeer ik deze, kheb ook al ander drivers van s3 maar ik begrijp niet hoe je doe moet installeren! kan iemand mij helpen??
 • kheb trouwens wel een diamond viper II Z200!!!! Weet niet of dit uitmaakt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.