Vraag & Antwoord

Anders (software)

van lp naar cd!

5 antwoorden
  • Ik wil graag oude lp's over zetten op cd, hoe kan ik dat het beste doen? Wat beb ik nodig aan software en hardware? B.v.d.
  • Welkom op dit forum. We hopen je hier te kunnen helpen met vragen en problemen. Maar sommige vragen kun je opzoeken met de zoekfunctie van dit forum. Als je daar niets in vinden kunt, gebruik eens een zoekmachine op het net. Gevonden met Google http://www.google.com/search?q=van+lp+naar+cd , deze pagina: http://home.hccnet.nl/e.van.der.weele/pu_aansluiten.html :grin:
  • Ik heb het lang geleden een paar keer gedaan, maar vond het een gigantisch karwei. Wat ik heb gedaan is: 1) De draaitafel + versterker aangesloten op de geluidskaart en de tracks van de LP opgenomen als WAV's (met Cooledite2000, maar kan met elke wav editor) 2) de WAV's ge de-clicked en ge de-hissed(weet al niet meer met wel proggie, maar er zijn er genoeg te vinden 3) de boel genormaliseerd met Cooledit 4) de boel op een CD gebrand. Met een live LP is het allemaal nog wat bewerkelijker, want dan kun je het beste een hele LP kant ineens opnemen als één grote wav, en die later in stukje knippen. Zo weet je zeker dat alle tracks naadloos op elkaar aansluiten.
  • Bedankt voor de reactie!
  • Met MusicMatch JukeBox gaat het een stuk eenvoudiger.Line-In selecteren bij Record opties,gelijk instellen het aantal kbps,Plaat starten en er worden automatisch tracks gemaakt.Daarna als wav bestand met Cooledit Pro bewerken als het nodig is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.