Vraag & Antwoord

Anders (software)

computer start niet meer op

Anoniem
Rumaro
3 antwoorden
 • Onze computer wil niet meer opstarten nadat wij probeerden 1 harde schijf 2 te maken met partition magic.Tijdens het partitioneren kwam er een error waarop wij de computer opnieuw opstarten, maar windows 98 start niet meer op.Met de opstartdiskette van windows komt a: te voorschijn .Met het commando a:fdisk krijgen we de volgende melding:
  partitie:1
  status:A
  type:non-dos
  volumenaam:
  Mbytes:58620
  systeem:
  gebruik:100%
  Wie kan ons verder helpen(gegevens staan op de c schijf,welke we niet willen verliezen)
 • Klinkt mij niet goed in de oren. Je hebt met Partition Magic toch het beste tooltje voor dit soort zaken te pakken en daarbij is blijkbaar iets misgegaan.

  Wat zegt Partition magic nu? Kun je de partities nog zien en niet veranderen met behoud van data?

  Fdisk is niet echt een player op dit terrein. Daarmee kun je wel partities maken en info over partities bovenwater krijgen, maar veel is het niet. Zeker de laatste functie is erg beperkt, je zult bij fdisk talloze malen tegenkomen dat hij eerst meldt: die partitie is van type A, dan ga je met 1 maal ESC terug en kiest voor verwijderen van die partitie van type A en dat kan dan niet want hij herkent het type niet. Of de partitie is leeg zo meldt ie eerst (geen logische stations in extended) en als je dan de extended wilt verwijderen zegt ie doodleuk: kan niet, partitie is niet leeg.

  Kortom probeer het nog eens met PMagic.

  Verder, heb je geen backup meer van die gegevens?

  Staat er al een OS op die nieuwe partitie? Kun je daar wel bij? Kun je als je daar Widnows op zet no gbij die eerste partitie?

  groetjes Edmond
 • Heeft PM hem misschien naar NTFS geconverteerd,want dat herkent fdisk niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.