Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partitioneren VRAAG 2

Anoniem
Thor12
10 antwoorden
 • Ik wil graag mijn harde schijf(C:)partioneren. De grootte van de c: schijf is circa 20GB. Ik wil graag 15GB overhouden voor het huidige besturingssyteem (windows 98SE) en op de resterende 5GB WindowsXP Pro.

  Ik heb al het één en ander geprobeerd met partition magic 6.0, maar ik krijg iedere keer een foutmelding 2002 (geen idee wat het betekent) De huidige situatie is dat de c: schijf Fat32 is en dit wil ik ook graag voor XP. Hoe moet ik dit aanpakken met Partition Magic want om de één of andere reden lukt het mij niet. De gebruiksaanwijzing van PM helpt ook niet echt en internet is ook niet echt duidelijk. Moet ik wellicht eerst de harde schijf formateren en daarna partioneren?

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Thor12 op 2002-02-08 20:49 ]
 • De fout wordt als volgt omschreven:

  [i:0083bf8f7e]#2002 There are invalid entries in the FAT
  This error can generally be fixed by running a thorough ScanDisk on the
  partitions reporting the error.[/i:0083bf8f7e]

  Gebruik schijfcontrole (met alle opties aan) en als het goed is gaat jouw probleem vanzelf weg
 • Je kan ook vanuit Dos met fdisk partities aanmaken,maar dan gaan wel alle gegevens verloren.Nog beter is om PartitionMagic 7.0 te gebruiken,die werkt perfect.
 • Partition Magic 7 doet ook aan schijfcontrole a la ScanDisk?
 • Er is weining verschil tussen versie 7 en 6. Versie 7 werkt ook onder windows XP. Versie 6 ondersteunt dit niet.

  De partitie-indeling lijkt me erg onlogisch. Je vertelt dat je voor win98 15gb wilt reserveren en voor xp 5GB….
  Het lijkt me beter dit om te draaien. 5GB voor XP is veeeeeeeeeeeeeeelll te weining!
 • Oké, het is gelukt om een partitie te maken.
  Het probleem werd inderdaad veroorzaakt door een aantal fouten op mijn harde schijf.
  Echter nu rest mij nog de volgende vraag:

  Situatie is nu als volgt: circa 12GB voor XP, de rest is bestemd voor 98. Dit werkt prima, echter ik zit nog met één vraag, namelijk: hoe maak ik de partitie van xp zichtbaar in Windows 98 verkenner? Ik dacht dat je dan de gegevens (zoals toepassingen en data in de map "Mijn Documenten";) van de ene partitie naar de andere kunt kopieeren. Ik krijg dit niet voor elkaar. Zoals de situatie nu is, moet ik eerst alle gegevens op cd zetten en dan in XP dit weer kopieeren. Wie weet hier raad mee?
 • Ik heb de partitie op de volgende manier gemaakt m.b.v. Partition Magic.
  Create new part. Vervolgens aangegeven dat ik een OS wou installeren. Hierna aangegeven dat de nieuwe partitie moest zijn voor WINDOWS 95/98. Vervolgens Fat32 gekozen en toen kreeg ik een scherm te zien waarop stond "primary" en "logical". Het vakje voor de optie logical kon ik echter NIET selecteren. Aantal keer op "Next" geklikt tot het scherm voor de grootte van de partitie en evt. label. Label heb ik gekozen voor WinXP (vervolgens next) en hier het vakje gekozen met het bijschrift "set the new partition active" Vervolgens Finish.

  Is het probleem dat ik geen "extra" drive kan zien c.q. heb in windows 98 verkenner wellicht het gevolg van het niet (kunnen) selecteren van de optie in het scherm partition type "logical" Wordt het probleem wellicht opgelost als ik in het scherm "select operating system" hier voor windows 2000 kies. Dan kan ik de optie "logical" wel kiezen. Is er wellicht een manier om dit alsnog te veranderen, of dien ik de nieuwe partitie te verwijderen en de bovenstaande "nieuwe" manier toe te passen.


  [ Dit Bericht is bewerkt door: Thor12 op 2002-02-08 22:33 ]
 • Als je Win Xp als ntfs hebt geformatteerd kun je weinig doen, [b:eadbc784be]volgens mij[/b:eadbc784be]. Is het een Fat32 partitie dan kun je, in windows 98, partition magic opstarten, rechtsklikken op de XP partitie, kiezen voor advanced, en dan unhide partition.
 • Ik heb XP op een fat32 partitie staan. Ik heb Unhide al geprobeerd, echter zonder gevolg. De computer dient dan opnieuw opgestart te worden (ik kies bij het booten dan voor het starten van windows 98) Ook dit helpt echter niet. De XP partitie blijft dan onzichtbaar in windows 98

 • Bootmanager van win xp doet dat, dat opnieuw verstoppen. Misschien kun je een andere bootmanager installeren zoals bootmagic. Daarmee kun je wel instellen of een partitie zichtbaar wordt of niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.