Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

access datbase van een excel sheet

Mr666
5 antwoorden
 • <offtopic> Allereerst hoi aan iedereen op dit vernieuwde forum, de zoekfunctie heeft me doen terugkomen :smile: ik wist mijn oud password niet meer dus heb ik een nieuw profiel aangemaakt en heb ik geen posts achter m'n naam staan :sad: ) </offtopic>

  Ok, m'n vraag, ik heb een excelbestand wat ik elke week krijg en dit zijn steeds dezelfde kolommen waarin de gegevens worden aangepast. Mijn vraag is nu of het mogelijk is om dit eenvoudig in een database als access in te brengen is zodat ik op een mooie manier kan zoeken op trefwoorden of nummers, er is een kolom die artikelnummers bevat en die dus nooit twee dezelfde waarden bevat. het gaat om een prijslijst. Is dit mogelijk en zo ja, hoe ? of ben ik uit m'n nek aan het lullen en moet ik verder dromen, wie helpt ??

  bij voorbaat dank voor de input !

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Mr666 op 2002-02-17 10:17 ]
 • heb even gezocht, dit moet redelijk simpel te doen zijn.
  je moet een tabelletje maken in access met dezelfde kopnamen als in je spreadsheet.
  vervolgens kun je een macro maken (vanuit dat mooie startschermpje) waarin je als actie kiest 'transferspreadsheet'. je moet dan onderin wat verplichte waarden geven. access doet een append van de data…

  je@n
 • Gewoon importeren kan ook, access vraagt je dan wel of je het wil toevoegen aan een bestaande of dat je een nieuwe tabel wilt maken.
 • ik moet er misschien wel even bij vermelden dat ik van access geen kaas gegeten heb. misschien iets teveel gevraagd, maar waar moet ik in hemelsnaam beginnen :smile: ??
 • Op z'n engels :
  File,Get external data,Import(of link) vervolgens geef je het juiste type tabel op (dus *.xls) en volgens mij neemt access je dan verder wel bij het handje om het geheel te importeren (misschien moet je nog wel even aangeven bij advanced of het decimaalscheidingsteken een , of een . is en of er in de bovenste rij de veldnamen staan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.