Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Morpheus connect INEENS helemaal niet meer!

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo ppl,

  Gisteravond schee mijn Morpheus er ineens mee uit, ik was fijn aan het slurpen en plotseling verschijnt de melding "Your version of Morpheus is too old to connect to the network. Please download updated version from http://www.musiccity.com". Ik kan nu dus nix meer met Morpheus. Op MusicCity.com staan helemaal geen downloads en de versie die bij http://www.download.com zo hoog in de Top5 staat, 1.3.3, die heb ik al weken geïnstalleerd staan. Het opnieuw installeren van Morpheus helpt niet, melding blijft. KaZaA werkt weer wel (zelfde pc, zelfde verbinding), maar ik vind Morpheus persoonlijk wat beter. Bij een "search" vindt Morpheus over het algemeen meer dan KaZaA (dat is mijn ervaring). Een vriend van mij heeft hetzelfde probleem met Morpheus op de pc van een familielid, maar kan op zijn eigen pc nog wel normaal Morpheus gebruiken.
  Wie heeft de opslossing?
  En wat is dat dan?

  Bedankt alvast!

  Grt Martijn
 • Ik heb de oplossing; geduld.
  Op de homepage staat dat het een probleem is; en dat ze bezig zijn met nieuwe software update.
  Dus we moeten maar even wachten tot dat het gefixt is.
 • Geduld is een schone zaak . . .ik wacht et wel ff af.
  Blijft overigens wel vreemd dat die vriend van mij het probleem niet heeft. Als ze met een algemene update bezig zijn, moet dan niet iedereen dit probleem hebben?
  En waar heb je dat precies gelezen?
  In ieder geval wel bedankt voor je antwoord, Rob.
  Als iemand nog andere suggesties heeft dan hou ik me aanbevolen :wink:
 • Lijkt me sterk dat die vriend dat probleem niet heeft. Iedereen heeft er last van.

  Of heeft hij soms een oude versie of zo?
 • Hehe. Niet alleen die vriend van mij zit nog vrolijk Morpheus te misbruiken, ik spreek net mijn broertje en bij hem werkt het ook nog gewoon!! Ook versie 1.3.3 -de nieuwste- net als ik. Uit jouw bericht maak ik op dat jij ook het probleem hebt. Zou het met onze provider te maken kunnen hebben ofzo? Ik ADSL naar BabyXL (via Demon Internet). Wat is jouw provider dan?

  Grtz Martijn
 • Ik heb het probleem ook… Ik wilde net van No Doubt 'Under Construction' gaan downloaden en toen gaf ie dat bericht.

  Ik heb hier kabel internet, Chello.
  Maar het is dus een Morpheus probleem.

  Ik heb al es met ResHacker geprobeerd bijv. de startpagina van Morpheus te wijzigen, zodat ie sneller zou laden; helaas, hij wilde niet eens meer starten toen.

  Dus, mijn 'Morfie' is dood…

  ff offtopic:
  k heb er goeie lol mee gehad met mn moeder, semi-digibeet, ik kwam naar beneden lopen en zei treurig:

  Morfie is dood.

  En dat dus de hele tijd door. Het kostte haar de hele avond voordat ze snapte wat er nou 'dood' was :razz: :wink:
 • Bij mij doet Morpheus het ook nog, dat ligt aan de server waarop je terecht komt (waar je niks zelf aan kunt doen). Als die nog oude software draait, kun je er nog op. Deze servers zullen echter ook snel overschakelen op de nieuwe software, en dan zullen wij ook geduld moeten hebben
 • Bij mij doet Morpheus het ook nog, dat ligt aan de server waarop je terecht komt (waar je niks zelf aan kunt doen). Als die nog oude software draait, kun je er nog op. Deze servers zullen echter ook snel overschakelen op de nieuwe software, en dan zullen wij ook geduld moeten hebben
 • "I'll just wait here, OK?"
  :razz:
 • Morfie hield van bloemen.
 • Ik krijg sinds vanmiddag de zelfde melding, ik heb ook al bij musiccity gecontroleerd of er een nieuwere versie van Morpheus beschikbaar is. Dit blijkt dus niet zo te zijn. Maar vannavond deed ie het ineens weer.
 • OK, gevonden op de Telegraaf-i;
  Volgens Morfie hebben KaZaA en Grokster onlangs nwe software versies gelanceerd die incompatibel zijn met Morpheus. Als gevolg daarvan worden Morph-users buitengesloten.
  Morpheus verklaart op de eigen website (hoewel ik et daar nog niet heb zien staan) zeer snel met nieuwe software te komen. Deze nieuwe software zal in tegenstelling tot die van KaZaA en Grokster gebruik gaan maken van een 'open protocol'-netwerk. Dit houdt dan weer in dat andere softwarebedrijven programmaatjes kunnen schrijven die compatibel zijn met de Morpheus software.
  StreamCast Networks heeft eerder verklaard meer naar het open source Gnutella netwerk toe te willen groeien. Indien de ruildienst daadwerkelijk besluit uit het gesloten 'Fasttrack'-netwerk te stappen kan dit vervelende gevolgen hebben voor gebruikers van KaZaA en Grokster; Een zeer groot aantal potentiele ruilmaatjes is dan niet meer bereikbaar.

  NEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeej!

  Vaarwel ruilmaatjes :sad:
 • Het is niet de schuld van KaZaa en Grokster! Maar van Fasttrack waar Morpheus, KaZaa en Grokster 'onder contract staan. Zij hebben hun instelling aangepast (verbeterd) helaas is Morpheus niet compatible hiermee.

  Dat Morpheus het bij sommige mensen nog wel doet heeft te maken met de supernode. Wordt er hiervan een gevonden die nog de oude software draaid dan kun je nog connecten. Wil Morpheus nie connecten wacht dan gewoon een tijdje totdat ie een 'goede' supernode heeft gevonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.