Vraag & Antwoord

Anders (software)

Etiketten in Access

Anoniem
Paulus
3 antwoorden
 • Handig hoor die etiket-wizard in Access.
  Keurig een eigen etiket gemaakt.
  7 rijen en 2 kolommen. Na een selectie-query staat het er allemaal netjes op. Elk adres komt overeen met mijn stickervel.
  Bij een volgende opstart van Access begint het probleem! De etiketten worden niet meer naast maar onder elkaar gezet - dus 1 kolom.
  Maar ook de pagina-indeling klopt niet meer en komen de meeste adressen niet meer overeen op het stickervel. De boel gaat schuiven.
  Moet ik nu elke keer weer die gegevens aanpassen? Waarom onthoudt Access die eerdere instellingen niet?
  Ow, wat kan dat Access af en toe een @#!%$#@#$ programma zijn.
  Simpele situaties waarmee ik in mijn oude DOS-proggie nooit problemen had.
  Kom s.v.p. niet met de opmerking van "blijf dan bij je oude DOS-proggie" Nee, de opmaak is ook van belang en het oude Dos-proggie weet niet eens was een inktjetprinter is (die waren toen nog niet uitgevonden….)

 • Wat je zegt, een gebrek aan functies zorgt voor een gebrek aan problemen…

  Bij de Opties op het tweede tabblad Algemeen staan 4 tekstvakken waarin je je standaard-marges kunt invullen voor je database. Prettig zou zijn als je die marges gewoon in het rapport-object opgeslagen zouden blijven, maar als je de database een andere printer voorhoudt, dan willen die marges nog wel es terugspringen naar die standaardwaarden.
 • Bedankt voor je reactie.

  Ik houd echter de database geen andere printer voor. Het is telkens de zelfde printer. Dus eerst print hij met mijn inkjetprinter keurig alles in de juiste vakjes van het stickervel en de volgende keer maakt Access er met die ZELFDE printer er weer een puinhoop van!

  :cry

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.