Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wordperfect 9 en landscape

Anoniem
Passer
10 antwoorden
 • Ik werk met win98, stand-alone

  Als ik in wordperfect bij dokumentinstellingen kies voor A4, landscape èn het blad laat onderverdelen in twee gedeelten naast elkaar, duurt het een hele tijd voor hij het dokument klaar heeft.
  Ook het oproepen achteraf vraagt veel tijd en dikwijls slaat WP tilt.
  Een collega vertelde dat dit te maken had met de printer (HP 930C)
  Iemand die een oplossing weet?
 • Lijkt me niet dat het met de printer te maken heeft.
  Dat staat (bij mijn weten) los van de werking van WP.

  Oplossing heb ik helaas niet voor je.
  Ik werk hier met MS-software.

  Opnieuw installeren misschien?
 • Heb WP al tweemaal opnieuw geinstalleerd en het helpt niet.
 • Ja ik ken het probleem, en het is te verhelpen. Welke versie WP hebben we het ook weer over, dan duik ik in mijn archieven.

  mvrgroet Edmond
 • [quote:044e457a09]
  dan duik ik in mijn archieven.

  mvrgroet Edmond
  [/quote:044e457a09]

  In je archieven? ik werk met WP9 ….
  Enfin: duik maar ergens in, 'k ben al blij dat iemand probeert me te helpen.

  alvast bedankt!
 • Blijkbaar ergens teveel op een knopje gedrukt …
 • Beste Passer

  In mijn archief vond ik het volgende bericht. Of je er wat aan hebt weet ik niet maar nooit geschoten is altijd mis.

  Groetjes Nico

  Oplossing Voor HP Deskjet printers van Ruud Schulser van Corel.

  Voor een ieder die nu nog problemen ondervindt met WP9 en HP (Deskjet) printers:

  Allereerst: Vergeet de aangepaste WPT template die ik toentertijd in de NG plaatste. Dus gewoon het standaard WPT bestand gebruiken.

  Vervolgens even controleren via ‘Bestand/Document/Huidige stijl' of er in het onderwaterscherm geen papiergrootte/soort code staat. Hier dient alleen de taalcode te staan.

  Ga vervolgens naar ‘Bestand/Nieuw van Project' en selecteer via het pulldown menu de keuze ‘Custom WP Template'. Selecteer nu in dit lijstje ‘Create from blank document' en kies de optie ‘Options/Edit WP Template'.

  De standaard template staat nu op het scherm. Zet het onderwaterscherm aan en verwijder de code papiergrootte/soort. Kies vervolgens uit het menu Format (opmaak?) de optie ‘Pagina/Paginainstellingen' en kies A4.

  Bewaar de template, sluit WP af en start opnieuw op.

  Bij een leeg document zal WP nu nog de ‘oude' US letter instelling hebben, maar wanneer er 1 teken wordt ingetoetst, zal de cursor achter de papiergrootte/soort code springen met als gevolg dat het document automatisch op A4 springt.

  Alleen met knippen en plakken in een nieuw document geeft dit een klein nadeel: Je zult even voor het eerste woord een spatie moeten geven om WP op A4 te laten springen.

  Het klinkt allemaal ingewikkelder dan het is. Eenmaal goed geïnstalleerd, werkt het prima. Zoals jullie wellicht hebben opgemerkt aan mijn slechte menu vertalingen, gebruik ik zelf de Engelstalige
  versie (kan ik alvast wennen :sad: ) en heb tot heden geen problemen meer ondervonden met een vertraagde WP in combinatie met HP (inktjet) printers.

  Bovenstaande oplossing is geen officiële Corel oplossing. Het is slechts een aanpassing op mijn vorige mail en bedoeld als workaround. Gezien er (voorlopig) geen Nederlandse SP4 te verwachten valt, is naar mijn persoonlijke ervaring deze workaround een prima alternatief.

  -Ruud
 • Ligt inderdaad aan de HP printer.
  Wat ook goed werkt is, voordat je een landscape dokument opent, eerst een andere printer kiezen (b.v. de fax driver). Pas bij het printen van het dokument de HP kiezen.
 • N van Treuren schreef:

  Vervolgens even controleren via ‘Bestand/Document/Huidige stijl' of er in het onderwaterscherm geen papiergrootte/soort code staat. Hier dient alleen de taalcode te staan.

  Dank je, Nico,
  er stond bij mij inderdaad een papiergroottecode. Die weggewist en het gaat al een heel stuk sneller èn… hij slaat niet meer tilt.
  Hopelijk weet mijn compu het morgen nog!

  Bedankt voor je hulp!

  PS.: Koos, dat van een andere printer ingeven en nadien de goeie terugzetten schijnt ook te werken. ik hoorde die tip ook van een collega, maar ik probeerde hem nog niet uit. Met het wegdoen van die code werkt het blijkbaar ook

  Allemaal bedankt! :grin: :grin: :grin:
 • Oeps, volgens mij iets vergeten over het weekeinde… sorry.

  De oplossing die hier van top-Coreller Ruud Schuster staat is inderdaad goed. Ook de truc door eerst een andere printer te kiezen wil vaak helpen, al werden er toen dit probleem echt 'hot' was ook soortgelijke problemen met Canon-printers gemeld. Dus helemaal zeker ben je niet met die truc.

  Verder zijn er voor WordPerfect Office 2000 (WP9) enkele Servicepacks verschenen, deze zijn te downloaden via http://www.corel.com. Echter (!) de beloofde 4de Servicepack waarin dit probleem echt getackeld zou worden, is nooit verschenen. Wat op zich zondermeer teleurstellend genoemd mag worden, maar Corel kwam toen in nogal onrustig vaarwater terecht en heeft de toen schaarse middelen ingezet op de ontwikkeling van Corel Office 2002 boven SP4. Voor de US is die SP4 overigens wel verschenen, dus mocht je met die versie werken dan kun je wel die bug echt fabrieksmatig te lijf gaan.

  Blij dat anderen je al geholpen hadden, het was me helemaal ontschoten.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord