Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partitie verdwenen?

7 antwoorden
  • Ik heb een tweede HD in mn systeem gezet. HD1 heeft nu 3 partities (C, E en F). HD2 heb ik uit een ander systeem waar deze HD als tweede HD fungeerde en 2 partities had (D en H). Toen ik HD2 inbouwde en opstartte gaf mijn systeem aan dat er vele partities waren t.w. C t/m H, waarbij G de cdromspeler werd. Wat ik wil is dat de nieuwe HD2 niet 2 maar 1 partitie heeft, nl onder schijfletter D. Ik heb onder dos fdisk gestart. Daar ben ik naar HD2 gegaan. De gegevens daar lieten me zien dat HD2 inderdaad 2 partities had, nl D en H. Ik heb mbv optie 3 (een partitie of logisch DOS-station verwijderen) H weggehaald. Ik hoopte dat zo na het opnieuw opstarten van mn systeem de schijf als D werd herkend en wel met de totale GB-grootte van D en H opgeteld. Dit is echter niet zo. In de verkenner is zichtbaar dat partitie H inderdaad niet meer bestaat. Maar zowel bij het opstarten als in systeembeheer blijft de grootte van H op de originele grootte (dus niet de GB-grootte van de voormalige partitie H er bij opgeteld). Ergens doe ik dus iets fout. Wanneer ik in fdisk kies bij HD2 voor partitiegegevens weergeven dan zie ik H met als info: type Pri DOS, systeem FAT16 (terwijl bij alle andere partities als systeem FAT32 staat?). Kun je me hierover tips geven? Mn vraag is dus hoe ik het ineens onzichtbaar geworden deel van HD2 zichtbaar kan maken en dus gebruik kan maken van de extra gigabites ?
  • Als ik het goed begrijp heb je met fdisk h verwijderd,maar dan moet je hem wel als uitgebreide partitie opnieuw aanmaken,en wel met z`n volle omvang.Het is moelijk om uit te leggen,als je met fdisk bezig ben en je bekijk je partities wat zie je dan?
  • Start fdisk op en kies JA voor ondersteuning van grote harde schijven. Kies vervolgens nogmaals voor optie 3. Een partitie of logisch DOS station verwijderen. Nu is de hd niet meer gepartitioneerd en kun je opnieuw beginnen. Dit kun je controleren door optie 4. te kiezen. Er zijn dan geen gegevens meer aanwezig. Kies dan voor optie 1. DOS-partitie of logisch station maken, en kies dan voor de grootte: 100% Nu krijg je 1 grote partitie met FAT32. Kies vervolgens optie 2. Actieve partitie kiezen (misschien hoeft dat niet bij 1 partitie) Sluit fdisk af en nu kun je de schijf formateren. Succes, Noztra.
  • Bedankt voor je antwoord. Ik heb t volgende gedaan: Start fdisk op en kies JA voor ondersteuning van grote harde schijven. Kies vervolgens nogmaals voor optie 3 (Een partitie of logisch DOS station verwijderen.) Nu is ook D verwijderd. Door optie 4 (partitiegegevens weergeven) te kiezen, zie ik dat zowel D als H op HD2 verwijderd zijn. Ik kies dan voor optie 1 (DOS-partitie of logisch station maken); dan weer voor optie 1 (prim DOS partitie maken). Ik krijg dan de medling: bezig met chequen van integriteit en % gaat oplopen tot 100%. Dan verschijnt de melding: BERICHTFOUT 6: zie de header van fdisk.msg voor foutdefinities. Dan: wilt u de grootst mogelijke omvang voor DOS-partities gebruiken? Ik klik JA. Weer een integriteitsmelding. Dan de melding dat prim DOS partitie is gemaakt. Echter, wanneer ik dan opnieuwe opstart en in de verkenner D formateer, krijg ik eerst de melding dat de schijfinformatie die wordt weergegevevn niet overeenkomt met de werkelijke schijfinfo. (nl. wat weergegeven wordt, is nog steeds het niet-totaal aan GB's). Formateren volledig kies ik dan. Schijfinfo is inmiddels wel FAT32. Maw, t lukt me nog altijd niet om de volledige grootte van de schijf aan te spreken. Nog meer tips?
  • Ik ben er toch uitgekomen! In cmos stonden beide schijven als USER detected ingesteld, daar heb ik bij HD2 AUTO van gemaakt en na t opstarten werd de volledige schijf herkend :smile:) Nog een vraag: is t verstandiger om beide HD's als AUTO in te stellen. Wat is de meerwaarde van beide keuzes?
  • Ik had in eerste instantie begrepen dat het in het Bios goed stond.Voor je 2de vraag,het maakt niet zoveel uit hoe die staat als hij maar herkent wordt.
  • Over het algemeen kun je stellen dat een harde schijf altijd [i:7dbc88ec96]eerst[/i:7dbc88ec96] door de BIOS moet worden herkend. Dit doen je door de [b:7dbc88ec96]HDD AUTO DETECTION[/b:7dbc88ec96] uit te boeren of iets wat daar op lijkt (afhankelijk van de BIOS). Als de herkenning er eenmaal is, dan kun je die op USER zetten, waardoor de BIOS tijdens het opstarten niet meer de HDD hoeft te herkennen, wat dus ietsje sneller gaat. Als je de BIOS op AUTO zet wordt namelijk iederen keer de schijf opnieuw gedetecteerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.