Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access 2000: "Opslaan is mislukt"

Anoniem
Paulus
3 antwoorden
 • Aan een formulier wil ik een "dubbelklik"-gebeurtenis een stukje VBA uit laten voeren.
  Echter zo gauw ik de code in het VBE venster getypt heb en alles wil opslaan dan krijg ik de melding dat het opslaan mislukt is. Vervolgens rest mij alleen nog maar de mogelijkheid om op OK te klikken en via CTRL-ALT-DEL Access af te breken.
  In de directory waar mijn database staat is een bestandje toegevoegd: databasenaam.ldb

  Wie weet wat er aan de hand is, c.q. hoe ik dit vervelende probleem kan oplossen?
 • Hi :smile: Dat .ldb-bestand is een lockbestand van de dbase, staat in welke gebruiker er bezig is en wat ie aan het doen is. Wordt geloof ik standaard gemaakt als je een (tabel in een) accessdb opent en wordt verwijderd als je access normaal verlaat. Ik heb met webmdb's nogal es dat er van die ldb-bestandjes blijven zwerven… maar dat maakt verder niet uit, wordt automatisch hersteld als je de db weer opent. Alhoewel… je lijkt nu in een loop te zitten, qua crashen en niet kunnen opslaan. Verwijder dat ldb-bestandje eens handmatig, misschien lost dat iets op. Dat niet kunnen opslaan hangt bij mij meestal samen met lockingzaken. Ik kan bijv niet meer opslaan als ik met een procedure tabellen koppel uit een andere db. Dan moet ik eerst afsluiten en opnieuw openen voor ik weer verder (ook aan forms) kan sleutelen…
 • Hee, bedankt voor je antwoord! (had bijna niet anders verwacht… :smile: )

  Dat ldb-bestandje is niet handmatig te verwijderen zolang de db in gebruik is (logisch toch?) Efin, alles sluiten, ldb-bestandje weg… en nog steeds zelfde problemen. Heel Access hangt "gewoon". Ben zo gewoon niet in staat om nog code toe te voegen.

  Ook via een omweg (exporteren-importeren naar Class en dan knippen en plakken) levert geen oplossing…

  Ennuh… Database comprimeren en herstellen ook niet :sad:


Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord