Vraag & Antwoord

Anders (software)

.mp3 - .wav - .cda

Anoniem
None
15 antwoorden
 • hallo, na het branden van een cd met wav-extenties kan ik zowel het origineel als de kopie niet meer "hoorbaar"afspelen op mijn PC. dit komt omdat op de een of andere manier de extentie is veranderd in .cda. En .cda kan ik niet afspelen. Het branden gebeurt met easy creator, en het afspelen met Musicmatch Jukebox. Maar ook met Winamp heb ik hetzelfde probleem. Op een gewone cd-speler wordt alles wel normaal afgespeeld. Weet iemand waarom de wav extenties veranderen in .cda-extenties? grtn Tiny

  [ Dit Bericht is bewerkt door: tiny op 2002-03-19 11:54 ]
 • Hoi,

  Die cda bestanden staan op iedere audio-cd. Dus ook op het origineeel waar jij het over hebt…

  Dit kan gewoon door windows afgespeeld worden. Heb je dat al eens geprobeerd??? (gewoon cd erin, rechtermuisknop en dan Afspelen in verkenner).


  MusicMatch Jukebox ken ik niet, WinAmp wel. Dat laatste programma moet zeker cd's af kunnen spelen. Kijk eens bij de Preferences en dan File Associations. Daar staat als het goed is iets bij in de trant van "Associate with audio-cd's". Zet daar dan een vinkje voor.


  Groetjes, Ed
 • hallo, heb ik gedaan. Met afspelen opent MusicMatch met hetzelfde resultaat. Ook Windows Mediaplayer geeft hetzelfde antwoord. Het probleem doet zich enkel voor als ik MP3 omzet in WAV en dan een cd-tje maak. de wav wordt cda en dat kan ik niet beluistern op mijn pc. grtn Tiny
 • Hoi,

  Maar het origineel, geeft dat dezelfde problemen???

  Wat je ook kunt doen is die WAV files op cd branden, maar dan ipv een audio cd een gewone data-cd maken! Dan zijn het gewoon WAV bestanden die op die cd staan.

  Je kunt ze dan dus niet meer als audio-cd in je cd-speler afdraaien…


  Groetjes, Ed
 • [quote:103690cb71]
  Op 19-03-2002 12:20, schreef tiny:
  hallo, heb ik gedaan. Met afspelen opent MusicMatch met hetzelfde resultaat. Ook Windows Mediaplayer geeft hetzelfde antwoord. Het probleem doet zich enkel voor als ik MP3 omzet in WAV en dan een cd-tje maak. de wav wordt cda en dat kan ik niet beluistern op mijn pc. grtn Tiny
  [/quote:103690cb71]

  Zoals Eddey ook al heeft gezegd is het juist de bedoeling dat ECDC ze van .wav naar .cda omzet. Dat is nou eenmaal de standaard van een audio CD. Open winamp eerst, open dan de dialoog voor het toevoegen van files aan de playlist en voeg daar de .cda files van de cd aan toe. Speelt ie ze nou wel af? (Dat moet haast wel.)
 • Hallo, Het probleem is enkel dan mijn PC geen .cda kan spelen. Toen ik het probleem kreeg met Winamp het ik het verwijderd. Maar nu ik het ook het met Musicmatch Jukebox heb ben ik naar het forum gekomen. Alles gaat goed, het omzetten van mp3 naar wav, het branden. Maar na het branden zijn de titels van de liedjes veranderd in track1….track16 en de extentie .cda en als ik de playlist open, staat er niets omdat het programma enkel wav en mp3 herkent. Zal Winamp weer terugzetten om te kijken of ik het weer voor elkaar kan krijgen. grtn Tiny
 • Hoi,

  Zoals ik al eerder aangaf is het normaal dat als je een Audio-cd brandt, de files 'omgezet' worden naar CDA.

  Alleen is het vaag dat windhoos ze niet herkend…


  Post anders ff je resultaten met WinAmp.


  Groetjes, Ed
 • Het lijkt me sterk dat je .cda bestanden af kunt luisteren. een .cda bestand is net zo iets als een vermelding in het telefoonboek, het geeft aan waar het wav bestand op schijf staat maar is zelf geen bestand. Deze bestanden zijn trouwens maar 44 bytes dus echt veel muziek zou daar niet in staan.

  Met winamp kun je gewoon de cd lezen en de nummers afspelen, die ziet de wav bestanden wel maar noemt ze ook track1, track 2 enzovoorts.
 • Hallo, morgen zet ik Winamp terug en dan meld ik even of het lukt. bedankt in ieder geval, Tiny
 • Ik heb zelf MusicMatch Jukebox 1.00.0149,die speelt perfect alle bestanden,zelfs wma,dus daar ligt het niet aan.Is je Cdrom wel snel genoeg? Probeer anders eens de tracks naar de schijf te copieeren,kijken of je ze dan wel af kan spelen
 • Hoi,

  Zoals al gezegd is het normaal dat je brandprogramma van die wavjes cda bestanden maakt. Dat wil je immers ook, want alleen dan kan je normale CD-speler ze aflezen.

  Probleem is (en dat heb ik ook al meermalen gehad) dat je PC deze gebrande CD gewoon niet wil afspelen. Prop het origineel er maar eens in, dat zal prima gaan. Probeer ook eens meerdere gebrande CD's. Lukt het bij allemaal niet of zijn er toch enkele die wel willen spelen.

  Wellicht (maar dat weet ik niet zeker) ligt het aan je brandprogramma. Toen ik dat probleem had gebruikte ik ECDC. Nu heb ik Nero, dus ik kan eens kijken of dat wat uitmaakt.
 • Een .CDA bestand is een headerfile van 44 bytes waarin onder andere wordt aangegeven dat we met een RIFF bestand te maken hebben. Een RIFF (Resource Interchange Format File) bestand is in feite een container waarin allerlei gegevens opgeslagen kunnen worden in een hoeveelheid aan formaten.

  In dit .CDA bestand wordt ook aangegeven dat de gegevens opgeslagen zijn in het CDDA formaat. Andere formaten zijn: .ANI, .AVI, .BND, .DXR, .PAL, .RDI, .RMI en .WAV. CDDA is een WAV formaat die 'RAW' geschreven wordt naar een ISO9660 CD.

  Voor een 'gewoon' computer programma zoals explorer worden alleen de header bestanden weergegeven, oftwel de bestanden met de .CDA extensie. Kijk maar eens naar de grootte, ze zijn altijd 44 bytes.

  Dubbelklikken op zo een bestand zou er voor moeten zorgen dat een muziekspeler (WinAmp, Musicmatch Jukebox) de .CDDA bestanden moet kunnen afspelen. Als dat niet gebeurt kun je kijken of een ander programma deze extensies 'gestolen' heeft. Juist omdat je cd wel op een gewone cd speler werkt denk ik dat de .CDA extensie gestolen is. Installeer Winamp eens opnieuw en zet in de preferences dat je in ieder geval het .CDA formaat wilt gebruiken met Winamp. Zet ook een vinkje bij 'Associate with audio CDs' en zorg er voor dat je bij Winamp Agent de 'Maintain file associations' aanvinkt.

  Veel succes
 • Ik gebruik ook Easy Cd Creator,maar ik zet MP3 niet eerst in Wav om.Dat gaat rechtstreeks als je een audioCd samenstelt met Adaptec Easy Cd creator.Mp3's in folder gooien en bij hetbbranden word er Audio van gemaakt.Ik weet natuurlijk niet of we dezelfde versie hebben van adaptec.
 • Hallo, op 4 april heb ik mijn probleem aangekaart en door verschillende mensen is geprobeerd om mij te helpen. Niets hielp totdat ik gisteren een tip kreeg dat het haast zeker een audio-kabel moest zijn die voor de ellende zorgde.
  en inderdaad, de kabel was stuk. is nu vervangen en alles loopt weer als vanouds. Ben er nu ook pas achter gekomen dat ik vroeger nooit een CD af kon spelen op mijn brander omdat er op de geluidskaart maar plaats is voor één kabeltje. Ben blij dat ik van de ellende af ben. iedereen nog bedankt voor de hulp, en mocht ik weer iets hebben zal ik zeker jullie hulp inroepen.
  Tiny
 • hallo, zie nu pas dat het probleem al op 19 maart is geplaatst, sorry
  Tiny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.