Vraag & Antwoord

Anders (software)

Read Only uitzetten na terugzetten backup

8 antwoorden
  • Als ik een backup terugzet van allemaal grafische bestanden vanaf een CD-Rom dan staan alle bestanden op read-only. Is er een utility die alle bestanden in één keer kan omzetten incl. de bestanden die staan in al de de subdirectory's?
  • Probeer eens op zo'n directory rechts te klikken en dan via eigenschappen het vinkje weg te halen bij read only. Anders in zo'n directory alle bestanden selecteren en hetzelfde doen, read only wordt dan opgeheven voor alle geselecteerde bestanden. Succes.
  • Leuk bedacht, maar er staan tientallen subdirectory's in, dat is echt onbegonnen werk! <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: NikNak op 2002-03-20 15:02 ]</font>
  • Dat werkt absoluut voor geen meter... :sad: Ik dacht dat het met WinCommander kon, maar zeker weten doe ik dat niet (ken het programma alleen van naam). Groetjes, Ed
  • Ga in een dosbox naar de directory waar al je files en subdirectories staan. Type het volgende commando: attrib -r /s *.* en druk op enter [i:0e268c2a5e]-r[/i:0e268c2a5e] verwijdert het read-only attribuut [i:0e268c2a5e]/s[/i:0e268c2a5e] recursief (doe ook alle subdirectories) Gebruik attrib /? voor meer informatie
  • Als je rechtsklik en het ReadOnly weghaalt, dan vraagt het systeem netjes: [b:23171a67de]Wilt u deze wijziging alleen op deze map of ook op alle submappen en bestanden toepassen?[/b:23171a67de] Als je dit laatste accepteert is in één de gehele structuur ontdaan van de ReadOnly attribuut. Toch?
  • Windows Commander kan dit inderdaad heel snel. Klik op de map, kies in het menu voor Bestand -&gt; Attributen wijzigen en in het schermpje kies je wat je wilt en voor In subdirectories herhalen. Snel en simpel.
  • [quote:04e35dfb8f] Op 22-03-2002 19:33, schreef Binary: Als je rechtsklik en het ReadOnly weghaalt, dan vraagt het systeem netjes: [b:04e35dfb8f]Wilt u deze wijziging alleen op deze map of ook op alle submappen en bestanden toepassen?[/b:04e35dfb8f] Als je dit laatste accepteert is in één de gehele structuur ontdaan van de ReadOnly attribuut. Toch? [/quote:04e35dfb8f] Zo doe ik dat ook altijd :smile:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.