Vraag & Antwoord

Anders (software)

Van LP's en cassettes naar MP3, hoe??

6 antwoorden
  • Ik heb nog veel LP's en cassettes die ik wil omzetten naar MP3. Wat heb ik daar -hardware en softwarematig- allemaal voor nodig? Graag een serieus antwoord; antwoorden als "een platenspeler" of een "cassette-speler" ken ik al en bovendien heb ik ze beide al :smile: Wie o wie kan me duidelijkheid verschaffen? Mag ook rechtsreeks naar m'n email-adres. Alvast bedankt.
  • Allereerst welkom. Maar voor dat je iets vraagt, we willen je best helpen hoor, gebruik eens de zoekfunctie van dit forum. En anders een zoekmachine. Of koop Tips en Trucs van deze maand, daar staat in beschreven hoe je LP naar mp3 kan omzetten.
  • Rob, dank je, maar de zoekfunctie op deze site leverde slechts twee soortgelijke vragen op, zonder een duidelijk antwoord en zoeken op Internet op een dergelijk specifieke vraag, is vragen om ellende en tien verschillende antwoorden. Ik wilde 'n eenduidig antwoord van iemand die dit probleem OOK had en domweg kan opsommen wat ik nodig heb. Het blad waar je het over hebt, is mij onbekend, wat, waar en hoe... Groet, Bert
  • Zoeken op cassette en MP3 of LP en MP3 moet meer dan 2 resultaten opleveren. Het onderwerp komt zeer geregeld voor, ik kan het weten, ik doe er zelf aan mee. De meningen over wat makkelijk is, hoe het moet en wat de kwaliteit mag cq. moet zijn, die verschillen sterkt. Als je daar iets meer over kunt vertellen, dan kan ik je gerichtere informatie geven. Vooralsnog zeg ik: Cooledit 2000 of vergelijkbaar kan je helpen, Spindoctor van Easy CD Creator kan je gebruiken, verder zijn er allerlei andere programma's. Music Machine is dacht ik het enige makkelijke programma om titel informatie en zo in de MP3's te krijgen. Veel mensen (behalve ik) hebben daar niet zo'n behoefte aan, dus vormt dat geen probleem. Vandaar, graag wat meer informatie over je wensen en eisen.
  • Ik neem aan dat je zowel je platenspeler als je cassettedeck al hebt aangesloten op de geluidskaart van je PC. Voor het opnemen van audio zijn idd legio pakketten beschikbaar. De vraag is natuurlijk een beetje; welke kwaliteitseisen heb je? Ik weet dat [url=http://www.dartpro.com]Dartpro[/url] speciaal toegesneden is op het bewerken van plaatopnames. Let je ook op kabels, de kwalieteit van de afspeel en doorlus apparatuur & de geluidskaart, ga je naderhand alle tracks normaliseren, pops en clicks verwijderen etc? Maar wellicht zit je helemaal niet op zo'n uitgebreid pakket te wachten. Persoonlijk ben ik niet bekend met cooledit, maar ik neem aan dat je hier ook een heel eind mee kunt komen. Ik zou zowieso pas later de conversie naar maken, eerst gewoon opnemen als .wav. En gebruik bijv. [url=http://www.mp3dev.org/mp3/]Lame[/url] om te comprimeren naar MP3 da's zeker te weten een goede...
  • Ik heb voor mijn ong. 140 Lp's en 1 cassette Dart 32 gebruikt.Gewoon aansluiten op de geluidskaart en opnemen als WAV.Wel eerst de LP's inspuiten met Glassex,even laten intrekken en afspoelen onder de kraan en afdrogen met schone theedoek.Er zit namelijk vaak een onzichtbare vettigheid op oudere LP's die de naald doet schuiven.Na tik en ruis er automatisch uit gehaald te hebben wat gedemonstreerd word met geluid er bij,heb ik ze met audiocatalyst naar MP3 omgezet.Cassettes heb ik ook veeeeeeeeeele,maar zodra ze 5 x afgespeeld zijn is de stereokwaliteit enorm slecht,1 stereokanaal is dan zwak,de enige die lukte was al 10 jaar oud en zat nog nieuw in het plastic.Dart 32 werkt enorm makkelijk en als je even er mee oefent.Je kunt er van alles mee doen zoals fade in en fade out ,stukken afknippen etc.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.