Vraag & Antwoord

Anders (software)

Back-up maken?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn zus heeft windows ME op een laptop en nu wilde ze een back-up maken van haar bestanden. Ze wil alleen eigen gemaakte documenten en plaatjes back-uppen. Dit kost alleen minstens 20 floppies (ook in gezipte vorm)(er zit geen brander oid in). Ook kost het veel tijd omdat mijn zus directory voor directory handmatig moet arj'en (heeft een betere compressie dan zip) en back-uppen. Weet iemand een manier om dit handiger te doen?
 • Natuurlijk kan dat handiger, maar daar heb je dan wel een andere PC voor nodig. Via een nullmodem kabel zou je heel eenvoudig bestanden over kunnen zetten m.b.v. het programma FastLynx. Met een netwerkkaart gaat dat al weer een stuk simpeler en sneller. Maar hoe je het ook doet, je zult altijd extra hardware nodig hebben. Is emailen een optie? Via een modem misschien niet echt, maar via kabel weer wel.
 • Voor het tweede probleempje is wel een oplossing. Alle zelfgemaakte te backuppen files onder een directory bv 'data' zetten en die inclusief subdirs backuppen.
  Ben je daar in ieder geval vanaf.
 • Ik ken ARJ niet, maar het lijkt me stug dat dat niet recursief kan werken. Je moet dan wel alles in een directory met subdirectories hebben. Dat is dus een kwestie van je systeem goed opzetten. Als ARJ dat onverhoopt toch niet kan, zou ik toch voor een andere compressie-utility gaan.

  Zoals eerder gezegd, nullmodem kabeltje tussen PCs of een netwerkje.

  Overigens heb ik een tijdje homepage-ruimte gebruikt om backups te maken. De files waren niet al te groot en goed te comprimeren.
  Null-modem en netwerk waren geen optie omdat de afstand tussen de PCs ongeveer 10.000km was.
  Uploaden aan de ene kant, downloaden aan de andere kant.
 • Iedereen bedankt voor de reacties. Ik heb ze aan mijn zus doorgegeven en als ze tijd heeft gaat ze eens kijken wat ze er mee kan doen.
 • Ik heb vroeger veel met ARJ gewerkt en het kan absoluut recursief werken. Maar ook dan blijf je natuurlijk wel met al die diskettes zitten. Wat ikzelf altijd deed was de [b:645abdf439]target[/b:645abdf439] zetten op je c-schijf en een optie -v1440 opnemen. Daardoor maakt ARJ bestanden ter grootte van een diskette aan in de root van C en hoef je ze later alleen nog maar naar de diskettes te kopiëren. Werkt weel handiger.
 • Met het programma Windows Commander kun je zowel recursief zippen or arj'en en aangeven dat het doel een stapel diskettes is. Dan maakt hij er een multivolume bestand van. Hoef je niet alle directories af te gaan want dat gaat automatisch en ook zal hij je iedere keer vragen om een nieuwe diskette.

  Nadat het inpakwerk klaar is zal Windows Commander de diskettes controleren of het inpakken wel goed is gegaan.

  Windows Commander kun je hier halen, en het is slechts 1,3Mb groot dus dat past op een diskette. Het is als Shareware onbeperkt te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.