Vraag & Antwoord

Anders (software)

Etiketten maken In Word

Anoniem
gmallee
5 antwoorden
 • Ik heb een Access 2000 bestand met ongeveer 2000 adressen. Deze gegevens zou ik willen samenvoegen in een Word document met de indeling van 4 stickers per A4. Nu heb ik al veel geprobeerd (m.b.v. Avery en een etiketten document maken in Word) maar het enige wat ik tot nu toe werkend krijg is een Word document in de vorm van een kwart A4, dus precies de grootte van 1 sticker. Op zich is dat natuurlijk voldoende, tenminste als je kijkt in WP8 waar dit ook gewoon met 1 samenvoegbestand werkt ter grootte van 1 sticker, maar ik krijg het niet voor elkaar om het 2e , 3e en 4e adres uit de database op dezelfde A4 te krijgen. M.a.w. ik print deze adressen op 2000 vellen papier i.p.v. op 500.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat het Word document ‘begrijpt’ dat de volgende 3 bladen rechts, onder en rechtsonder liggen op het A4 en dat het document niet weer een compleet nieuwe pagina maakt?

  Groetjes,

  Arie
 • T,ja toch maar weer naar WordPerfect overgaan. Nog steeds de aller beste tekstverwerker.

  Groetjes Nico :smile:
 • je kunt in word zelf je etiketten definieren. Dus als het al niet bij de standaardetiketten zit kun je hem zelf maken. (Zie enveloppen en etiketten)

  Je kunt daarbij aangeven hoeveel etiketten er op een vel zitten.Volgens mij moet je met de Avery 3263-postcard al een heel eind komen

  Sukses

  [ Dit Bericht is bewerkt door: johan kruize op 2002-03-27 21:20 ]
 • Ik maak altijd een tabel met het voor de pagina benodigde aantal etiketten. Van dat bestand maak ik een hoofddocument, waar ik een tabel/query aan koppel. In de eerste tabelcel maak ik het etiket op, dus ik plaats de samenvoegvelden. In de overige cellen zet ik dan eerst het veld "Volgend Record" en dan plak ik daar de rest onder uit cel 1. Bij samenvoegen vult ie dan netjes alle cellen. Wat bij jouw gebeurt (1/4 A4): na iedere sticker volgt een pagina-einde…
  Enne, Nico, als je niks constructiefs te melden hebt, ga dan lekker weepeeën :razz:
 • Je zal de functie 'afdruk samenvoegen' moeten gebruiken. Ik heb ooit een documentje gemaakt en daarin stap voor stap beschreven hoe je etiketten kan maken, dan wel afdrukken kan samenvoegen vanuit een tabel in Word. (Geschreven voor de echte beginner maar voor iedereen toepasbaar. Laat even een email adres weten dan mail ik dat even.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.