Vraag & Antwoord

Anders (software)

Printprobleem in Word: Gdi/driver error in rendering

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik gebruik Windows 2000 en Office 2000. Sinds gisteren heb ik een print probleem met zowel mijn HP710C als mijn Laserjet IIIp printer. Deze foutmelding heb ik ook in Wordpad als ik bijvoorbeeld een document met plaatjes wil afdrukken.
  Het afdrukken van de testpagina of een (klein) tekst document gaat wel goed.

  Heeft iemand enig idee waar ik de oplossing moet zoeken? Herinstalleren van de printer drivers levert geen verandering op. Ik kan ook zo niks verzinnen aan software dat ik recentelijk heb geïnstalleerd. Behalve dan een update van Windows Media Player 7.1 en MS Messenger. Dat gaat nagenoeg automatisch. Ik heb Direct 8.1 ook opnieuw geïnstalleerd. Dat leverde ook niets op.
 • Is dit wat?
  Permission Error Messages Occur When Printing with the Guest Account (Q271901)
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q271901
 • Tja, misschien. Ik zal de boel eens bekijken. Het rare is echter dat ik niets heb gewijzigd, tenminste niet bewust.

  Ik kon met de zoekwoorden alleen Q218864 (Microsoft Office, Word) vinden, maar die beschreef niet dezelfde foutmelding. Gelukkig bestaat dit forum. Mijn dank.
 • Ik zocht op Google (derde hit)
 • Interessante tip. De GDI driver foutmelding lijkt heel erg vaak op te treden.

  Aangezien ik en Beheerder ben en de printer aan is gesloten op de PC die ik gebruik, lijkt het me dat het geen netwerk probleem is. Verder werkt de printer wel voor de "eenvoudige" printopdrachten van dezelfde gebruiker (beheerder).
  Dan kan het nog een printer driver probleem zijn, maar die is niet gewijzigd. In één van de artikelen zou het aan de videokaart driver kunnen liggen, tja die is recentelijk wel door Windows gewijzigd: Matrox MGA G200 kaartje naar versie 5.72. De oorspronkelijke versie ondertussen terug gezet. Maakt alleen geen verschil. Ik vrees dat ik alleen door herinstallatie een stap verder ga komen.
 • Ondertussen zo'n beetje alle software wijzigingen van de afgelopen maand ongedaan gemaakt. Maar het probleem doet zich nog steeds voor. Ik heb wel ondekt dat sommige word document wel goed printen, zelfs als deze een gelijksoortige eerste pagina hebben. Het verschil zit 'm dan in de paginanummering. De documenten die fout gaan, hebben meerdere paginanummer definities. Voor elke sectie één.
  Een ander punt is dat afdrukken via huidige pagina wel lijkt te werken, maar expliciet afdrukken van dezelfde pagina als nummer 1, dat mislukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.