Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition-it voor Windows XP

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Weten jullie of er een partition-it is voor Windows XP Pro? Of iets dergelijks wat erop lijkt. Wij hebben een nieuwe harde schijf gekocht en we willen hem gewoon weer in aparte partities zetten, zonder data te verliezen.
 • Hallo, dat doe ik met Partition Magic Pro 7.
  Met vriendelijke groeten
  Theo
 • Nieuwe HD en dan al data erop? Een nieuwe HD kun je gewoon met FDISK bewerken (of de tegenhanger daarvan in de NT gebaseerde versies van Windows). Je raakt dan niks kwijt op de bestaande HDs.
 • Hier is de update-pagina van Symantec: www.symantec.com/techsupp/files/partitionit/partitionit.html. De kans dat je daar een update voor WinXP vindt lijkt me niet zo erg groot, aangezien deze pagina voor het laatst is geupdate in 1997. Toen hadden ze van WinXP nog nooit gehoord. Ik zou dus maar overschakelen op Partition Magic, dat werkt prima. Overigens kun je met Partition It waarschijnlijk toch wel onder DOS werken (dat bestond al wel in 1997). En als je FAT32 partities hebt, dan kun je die ook met Partition It toch wel resizen? Dat hoeft niet onder Windows, dus dat zou ook met een oudje moeten lukken.
 • Partion Magic 7.0 ondersteunt harde schijven tot 80 GB.
  Wat doet dit programma wanneer het een harde schijf van 100 of zelfs 120 GB aangeboden krijgt?
 • www.powerquest.com/support/primus/id536.html

  Q1. Will PartitionMagic work on any size hard drive?

  PartitionMagic 7.0 has been tested on drives 80 GB and larger. It should run on most size drives, however, there may be limitations due to file system sizes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.